Neil Peart minden idők kedvenc dobosait válogatja. Az egyik legismertebb dobos, Neil Peart hozzáadja komplex, de fülbemászó dobrészeit dallamához és solo részeihez olyan zenekarok számára, mint a Rush. Ebben a cikkben áttekintjük azokat a dobosokat, akiket Neil Peart minden idők kedvencének nevez.

Rush legendás dobosa és dalszövegírója, Neil Peart zenei karrierje során a progresszív rockra hatott. Peart páratlan tehetsége, dobos megközelítése és dalai miatt ismert figura lett a rajongók és a zenészek körében. 

Sajnos 2020. január 7-én a metal és a rock zene közössége búcsút mondott egy legendás zenésznek. Ezzel a tisztelgéssel tiszteletben tartjuk Neil Peart életét és örökségét, amelynek eredményei halála ellenére is megmaradnak.

Neil Ellwood Peart, született 1952. szeptember 12-én, Hamiltonban (Ontario, Kanada), fiatalkorban szereti a dobolást. Peart arra törekedett, hogy tökéletesítse képességeit, gyakorolja és kísérletezzen számos zenei stílussal, inspirálva olyan zenészeket, mint Keith Moon és John Bonham a Led Zeppelinből.

A zenekar eredeti dobosát váltotta fel, amikor 1974-ben csatlakozott a Rush-hoz, kezdve egy figyelemre méltó, több mint 40 éves kalandot.

Dobos készségein kívül Neil Peart képzett dalszövegíró volt, aki Rush dalait költői mélységgel és filozófiával látta el. A tudományos fantasztikus, a történelem, a filozófia és a gondolkodás mind Neil Peart dalai tárgyát képezték.

A Rush rajongóit és a zenei közösséget továbbra is Neil Peart befolyásolja és inspirálja. A fiatal zenészek számára műszaki képessége, esztétikai módja és munkája iránti szenvedélye továbbra is példaként szolgál.

Hozzájárulása a Rush diszkográfiájához, amely magában foglalja a “ 2112, ” “ Mozgó képek, ” és “ Óramű angyalok, ” albumokat, továbbra is elbűvöli a rajongókat és kivágja az egész világot. 

Amellett, hogy Rush dobosa volt, Neil Peart látnok, költő és erőteljes zenei erő is volt. A prog-rock zene egyik legszebb dobosa, dobolása, dalszövegei és a nagyság iránti elkötelezettsége mind hozzájárultak legendás státusához a dobos történelemben.


Tehát lássuk, melyik dobos Neil Peart nevezte minden idők kedvenceit.

Tartalom
Neil Peart minden idők kedvenc dobosai
A Rush dobos, Neil Peart is ismert volt, hogy megosztja tiszteletét a dobosok iránt, akik minden új albumnál keményen dolgoznak. Peart minden idők kedvenc dobosait válogatja. Számos blues, klasszikus rock, jazz, pop-rock és metal műfaj is inspirálta őt.

Kik befolyásolják Neil Peart dobosát?

Gene Krupa
Rich Buddy
Keith Moon
Mitch Mitchell
Gyömbér pék
John Bonham
Terry Bozzio
Bill Bruford
Stewart Copeland
Phil Collins
Manu Katche
Peter Erskine
A Rush dobosa, Neil Peart a Modern Drummer magazin interjújában mutatta be a minden idők 12 legjobb dobosát. Itt található a Neil Peart dobosok neve, az alábbiak szerint!

1. Gene Krupa
Gene Krupa
Gene Krupa – Kép jóváírás: YouTube
A híres jazzdobos, Gene Krupa örökre megváltoztatta a zenei tájat úttörő ritmikus újításaival és izgalmas előadásaival.

1909. január 15-én Eugene Bertram Krupa született Chicagóban, Illinois-ban. Fiatal korban Krupát lenyűgözte a dob hangja, és elkötelezte magát amellett, hogy megtanulja játszani. A klasszikus ütős készségek elsajátítása mellett az 1920-as és 1930-as évek jazzkultúrájával foglalkozott, hogy finomítsa kézművesét. Tarthatatlan tehetségének és odaadásának köszönhetően számos rangos együtteshez csatlakozott, köztük Benny Goodman és Tommy Dorsey vezetésével.

Amikor Krupát 1943-ban kábítószer-birtoklással vádolták, igazságügyi küzdelemmel kellett szembenéznie, amely azzal fenyegetőzött, hogy tönkreteszi hírnevét. Meg tudta győzni a vádakat, és hírneve sértetlen volt. Dobos bátorságán túl Krupa messzemenő kulturális hatással volt, megszemélyesítve a jazz zenével kapcsolatos engedetlenség és felszabadulás szellemét.

Lehetetlen túlbecsülni Gene Krupa befolyását a dobolásra és a népzenere. A dobkészletet szélesebb körben használták szólóhangszerként, és energiát és karizmát mutatott be előadásainak, emeli az élő előadások sávját.

Ezenkívül Gene Krupa befolyása széles körben elterjedt, számtalan dobosot inspirált különféle műfajokban, köztük a rock and roll ősei, mint Keith Moon és John Bonham.

Neil Peart arról beszélt, hogy miért szereti Gene Krupát, mint minden idők egyik kedvenc dobosát:

“ Gene Krupa nagyon sok szempontból volt az első rockdobos. Gene Krupa nélkül nem lett volna Keith Moon. Először emlékszem, hogy dobok lejátszásának vágyát éreztem, amikor tizenegy vagy tizenkét éves korában néztem a The Gene Krupa Story filmet. ”

2. Rich Buddy
Rich Buddy
Buddy Rich – Kép jóváírás: YouTube
Rich Buddy készsége, pontossága és mutatványossága befolyásolta a dobolás történetét.

1917. szeptember 30-án Bernard “ Buddy ” Rich született Brooklynban, New York-ban. Rendkívüli képessége és veleszületett ritmusérzete még korai életkorban is nyilvánvaló volt. Fiatal csillagként a vaudeville-i körben Rich először felhívta a figyelmet dobos képességére és képességére, hogy elbűvölje a közönséget. Korai találkozásai megteremtették az alapot egy rendkívüli utazáshoz, amely a történelem egyik legcsodálatosabb dobosává vált.

Rich Buddy felfedezte kreatív rést az 1930-as és 1940-es években, a big band zene korszakában. Olyan híres együttesvezetőkkel dolgozott, mint Tommy Dorsey és Artie Shaw, izgalmas szólókkal és erőteljes energiával elbűvölve a közönséget. Rich Buddy együtt dolgozott ezekkel a legendás zenészekkel, hozzátette dobosának hírnevét, és a jazz világának csúcsához vetette.

Lehetetlen alábecsülni Rich Buddy befolyását a dobos világra és általában a népzenere.

Hozzájárulása a jazzhez és a big band zenéhez legendássá vált, és számos műfaj dobosa befolyása miatt továbbra is hangszereit játssza. Rich továbbra is inspirálja és lenyűgöző közönséget lemezeivel, olyan albumokkal, mint a “ A ’ 74 ” és a “ Birdland, ”, kiemelve műszaki ismereteit és zenéjét.

Neil Peart arról beszélt, hogy miért szereti Rich Buddy-t, mint minden idők kedvenc dobosát:

“ Gyakran láttam, hogy Buddy Rich játszik a televízióban, a ‘ ma este ’ show-ban, de csak megráztam a fejem –, úgy tűnt, hogy túl messze van. Ahogy Gene mondta a Buddy-ról, ‘ A világon minden nagy dobos létezik —, majd ott van Buddy ’. ”

3. Keith Moon
Keith Moon
Keith Moon – Kép jóváírás: YouTube
Keith Moon a The Who legendás dobosa. Keith John Moon 1946. augusztus 23-án született Wembley-ben, Londonban, Angliában. Megállíthatatlan energiaszintje és ritmusa volt, amely már korán is természetesen hozzá jött.

Moon szenvedélye a big band jazz iránt és törekvése, hogy a hagyományos rock dobos korlátokat tolja el, elősegítette a robbanásveszélyes játékstílusát. Az elődektől innovatív stílusával különböztette meg magát, amelyet őrült kitöltések, szokatlan időmérés és végtelen dallamérzék határozott meg.

A rockdobosokat magasabb szintre tartották hangszere korlátainak folyamatos keresése miatt, ami más műfajok sok művészére is mély hatást gyakorolt. Szokatlan megközelítését és hajlandóságát emlékezetes és legendás dobszakaszok készítésére legjobban olyan dalok szemléltetik, mint a “ Baba O’Riley ” és a “ My Generation. ”

Amikor Keith Moon váratlanul távozott 1978. szeptember 7-én, 32 éves korában, élete lerövidült. Hirtelen elmúlása egy korszak végét jelezte, és rést teremtett a zeneiparban. Befolyása és hatása mindazonáltal nem halványult meg.

A rock and roll történetét véglegesen megváltoztatta a dobkészlet mögött álló ellenállhatatlan erő, Keith Moon. Robbanásveszélyes dobos technikája, az életnél nagyobb karizma és a vad energia miatt igazi eredeti.

Neil Peart arról beszélt, hogy miért szereti Keith Moon-ot minden idők egyik kedvenc dobosaként:

“ Természetesen igaz, hogy Keith Moon volt az első dobosok, akik [Nein Peart] nagyon izgatottak voltak a rock dobolás miatt. ”

4. Mitch Mitchell
Mitch Mitchell
Mitch Mitchell – Kép jóváírás: YouTube
A Jimi Hendrix Experience eredeti dobosa, Mitch Mitchell a jazz finomságának és a rock erőnek a különleges összeolvadásával infúzióval adta be dobját.

John “ Mitch ” Mitchell 1947. július 9-én született Ealingben, Londonban, Angliában. A jazz zenével való korai expozíciója, különösen olyan mesterek dobolása, mint Max Roach és Elvin Jones, befolyásolta stílusát. Mitchell megkülönböztette magát a többi zenésztől azáltal, hogy a bonyolult jazz ritmusokat és az improvizációt a rockzene hátterébe egyesítette.

Mitch Mitchell Noel Redding basszusgitáros és Jimi Hendrix gitárprodigája kombinációja olyan zenei kapcsolatot hozott létre, amelyet csak lenyűgözőnek lehet leírni.

Ezenkívül Mitchell dobolása támogatta a Hendrix találékony gitárjátékát, hibátlanul összeolvadva a komplex ritmusokat és az erős erőt a csoport pszichedelikus rock hangjával. Együtt számos időtlen remekművel álltak elő, mint például a “ Purple Haze, ” “ Foxy Lady, ” és “ Voodoo Child (könnyű visszatérés). ”

A zeneipar gyászolta Mitch Mitchell 2008. november 12-i elmúlását. Még ha fizikai jelenléte már nincs itt, befolyása és öröksége fennmarad.

Tiszteletben tartjuk Mitch Mitchell-t, a látnoki dobost, aki új magasságokba dobta a rock dobot, és véglegesen bevésette a jelét a zenei történelem évkönyveiben, amikor visszatekintünk hihetetlen karrierjére.

Neil Peart feltárja, miért szereti Mitch Mitchell-et minden idők egyik kedvenc dobosaként:

“ Emlékszem, hogy a tanárom lemezt játszott, aztán azt mondta: ‘ Ez mindent megváltoztat. ’ Jimi Hendrix volt a tapasztalat? Mitch Mitchell művészi és innovatív dobolásával. ”

5. Gyömbér pék
Gyömbér pék
Ginger Baker – Kép jóváírás: YouTube
Ginger Baker 1939. augusztus 19-én született Lewishamben, Londonban, Angliában, Peter Edward Baker néven. Gyerekként értékelte a jazz-t, és vonalakat vett

https://codeberg.org/cdvab4t42/twzh/issues/1

https://codeberg.org/arayaw/tawin/issues/1