1973 Jane Fonda feleségül veszi Tom Hayden aktivistát (már terhesek voltak Troy Garity fiával, aki anyját követte a színészi szakmában). Haydent Eddie Redmayne alakítja a Chicago 7-ben, a legjobb film reményében, 1968 és 1970 között. A pár 1990-ben vált el.

1978 A Saturday Night Fever filmzenéje 1. helyet foglal el a Billboard 200 Album listán (ahol hihetetlen hat hónapig marad). Egy héttel később a film elveszíti az összes kategóriáját a Golden Globe-on, még a legjobb dalt, a "How Deep Is Your Love"-t is, amely a "You Light Up My Life"-val szemben...

1982 Jet Li 19 évesen debütál filmjében a Shaolin Templomban, amelyet ezen a napon mutattak be Hongkongban. Lianjie Li-ként számlázták, de a sajtókörút során a "Jet" becenevet választották a jövőbeli filmekhez, mivel a nemzetközi közönség könnyebben kiejtette és emlékezhetett. Jet Li mostanában egészségügyi problémák miatt nem készít filmeket, de rövid ideig a császár szerepét tölti be a Mulanban, jelenleg a Disney+-on közvetíti.

https://www.artstation.com/exhuma-tw2024-versionfull6/profile

https://www.artstation.com/user-1556472/profile

 

1995 52. alkalommal rendezik meg a Golden Globe-díjat. A legjobb film díját a Forrest Gump és az Oroszlánkirály, az 1994-es év két legnagyobb kasszabevételezője kapja. Abban az évadban a Globe kategóriái közül egyik sem került át teljesen sértetlenül az Oscar-díjra, de érdemes megjegyezni, hogy az idegen nyelvű filmek felállása jobb volt, mint az Oscar. Az 1994-es filmévre a Farinelli (Belgium), az Eat Drink Man Woman (Tajvan), a Queen Margot (Franciaország), a zseniális Three Colors Red (Svájc) és a Gong Li Élni (Hong Kong) című filmet választották. Az Oscar csak az első kettőt tartalmazza, a Napégetett (Oroszország), az eső előtt (Macedónia) és a Strawberry & Chocolate (Kuba) mellett. Az eltérő benyújtási szabályok természetesen bizonyos különbségeket okoznak. De mindkét esetben milyen jó év ez a kategória!

1996 Ezen a napon, pontosan negyedszázaddal ezelőtt rendezték meg az 53. Golden Globe-díjat, az 1995-ös filmévet ünnepelve. A Sense & Sensibility és a Babe megosztja a legjobb film díját, így ez a Globe év sokkal jobb, mint az Oscas, amely a Braveheart-t (*hány*) adta a fődíjnak!