1973 A 30. Golden Globe a Keresztapával és a Kabaréval egyaránt a Legjobb film díját elnyerve rendezi meg körmönfont történelmi Oscar-estjét. Ugyancsak ezen az estén Diana Ross elnyerte az "Év új sztárja" díjat Billie Holliday alakításáért a Lady Sings the Blues című filmben, amiért Oscar-díjra is jelölték. Andra Day ugyanilyen díjazós lesz az Egyesült Államok vs. Billie Holliday versenyében?

1978 A 35. Golden Globe a Fordulóponttal és a The Goodbye Girl-vel a legjobb film díjával...

Később az Oscar-díj nem ért egyet azzal, hogy a Fordulópontot minden idők egyik legnagyobb "vesztesévé" tegyék, és Annie Hallnak ítéljék a legjobb filmet. Különben is, 1977 egy teljesen lenyűgöző film/Oscar év, több okból is.


Danny és Rhea az 1970-es években

1982 Danny DeVito és Rhea Perlman összeházasodnak. Ő már sitcom sztár volt a Taxinál, a lány pedig a Cheers-nél készült. Mindig is azt gondoltuk, hogy egy imádnivaló, minden párnak készült. Sajnos már nincsenek együtt, bár nem váltak el, de állítólag nagyon barátságos.

1984 A 41. Golden Globe-díj szeretettel és Yentl-díjjal a legjobb film díjával. Yentl a legjobb rendező díját is elnyerte Barbra Streisandért, ez az első alkalom, hogy női rendező nyert. Nos, tény: A Globes 26 évvel megelőzte az Oscar-díjat, hogy egy női rendezőt tiszteljen meg! Sajnálatos módon az Oscar-szavazók sznobok és patriarchálisak lettek Barbra történelmi többfeladatos munkájával kapcsolatban, és megtagadták tőle mind a négy Oscar-bólintást, amelyekre jogosult lett volna (kép, rendező, adaptált forgatókönyv és színésznő).

1989 Minden idők egyik legfurcsább eseménye a Golden Globe-on (ami sokat mond) a legjobb női főszereplőnek járó döntetlent Jodie Fosterrel (A vádlott), Sigourney Weaverrel (Gorillák a ködben) és Shirley-vel. Maclaine (Madame Souzatska) mind megnyerte a 46. alkalommal megrendezett Golden Globe-díjat. Megdöbbentette mind a műsorvezetőket (a Fatal Attraction találkozó), mind a nyerteseket. Sigourney, aki aznap este a Working Girl című filmben a legjobb női mellékszereplő díját kapta, gyönyörűen ötös döntetlennek nyilvánította a „veszteseket” Christine Lahti (Running on Empty) és Meryl Streep (Kiáltás a sötétben) is. Furcsa módon, bár akkoriban talán volt rá magyarázat, a Dangerous Liaisons teljesen elbukott, és nulla jelölést kapott! A legjobb Rain Man című filmnek

1994 A Blink, egy hátborzongató thriller szervadományozásról és Madeleine Stowe elképesztően gyönyörűségéről indul a mozikban. Stowe-nak tényleg sokkal nagyobb sztárnak kellett volna lennie.

https://open.firstory.me/user/cluolhwcr0tj6011w22kxc452

https://open.firstory.me/user/cluolojo60tjy011w89hqcqxs

https://open.firstory.me/user/cluolzcqz0ugw010veop2dyep

https://open.firstory.me/user/cluom2zwz0tle011wesfu6kp9
 

 

A mai születésnapi öltöny
Boldog 40. születésnapot ma Frodónak, Elijah Woodnak, a képen a... Azt hiszem... Maniac (2012) című filmben. Valaki el tudná magyarázni, hogy miért van baba anatómiája?! Biztosan sok horrorképet készít, nem?

További mai show-biznisz születésnapok: Oscar-jelölt és Emmy-díjas Alan Alda (MASH, Házassági történet), Will Poulter (MidSommar, The Maze Runner), Oscar-jelölt rendező Hiroshi Teshigahara (Nő a dűnékben, Zatoichi), Oscar-jelölt író/rendező, Frank Darabont (Shawshank Redemption, The Green Mile), Tao Zhao (Ash a legtisztább fehér, Mountain May Depart), a 70-es évek sztárja/modellje, Barbi Benton (The Love Boat, Fantasy Island), Ariel Winter (Modern család), Tom Hopper (Black Sales, Terminátor: Dark Fate), Mary Boland (The Women, Ruggles of Red Gap), Calum Worthy (The Act, Austin & Ally), Kathryn Morris (Minority Report, Cold Case), rendező Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident, Metropia) , Golden Globe-jelölt Marthe Keller (Marathon Man, Hereafter), Harley Jane Kozak (When Harry Met Sally, Parenthood), Susan Buckner ("Patty" a Grease-ben), Karen Lynn Gorney (Saturday Night Fever), Chance Kelly (Generation Kill, Aquarius), Tyra Ferrell (A fehér férfiak nem tudnak ugrani, Poetic Justice), a néhai író/rendező Richard Glatzer (Gyef, Still Alice), Mo Rocca író/színész és sok énekes, köztük Sarah McLachlan, a nevetségesen szexi kolumbiai pop a sztár Maluma, és a fiúbandák *Nsync Joey Fatone és a Backstreet Boys Nick Carter.