A "MINDEN SZÉPSÉG ÉS A VÉRONTÁS" ma még három díjat nyert

A kritikusok nagy díjátadó napja, azelőtt este, hogy az Oscar elkezdődik a szavazás a döntős listákon azokra a kategóriákra, amelyek ezt a folyamatot használják (azaz nem azok, amelyek a legtöbbet kapják). Az ugrás után a három legfontosabb kritikusegyesület egyike, a Los Angeles Film Critics Association, valamint a tartós és általában érdekes Boston Society of Film Critics, valamint a viszonylag új csoport, a New York Film Critics Online (nem tévesztendő össze a NYFCC-vel). , amelyet már bejelentettek).

A mai három kritikuscsoportban volt némi hasonlóság, de két dologban egyöntetűen egyetértettek: Ke Huy Quan a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, illetve az All the Beauty and the Bloodshed a legjobb dokumentumfilm kategóriában. A legjobban természetesen a teljes nézeteltéréseknek örülünk, hiszen a TFE szereti a vagyon terjesztését. A legjobb animációs film és a legjobb női mellékszereplő díj például mindegyik szervezetnél más-más győztest eredményezett. A nyertesek és néhány hozzászólás a folytatásban...

LOS ANGELES FILMKRITIKAI SZÖVETSÉG (LAFCA)

Először 1975-ben kezdték el az éves díjak kiosztását. Éves díjátadó bankettjüket 2023. január 14-én tartják. Bár csökkentették a színészi díjakat, most megduplázzák a nyertesek számát, így ugyanannyi nyertes lesz, mint az ő díjaik. korábban volt.

JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN JAMN

 

FILM [NYAKKOLÓDÁS] Mindenhol Minden Egyszerre és TÁR
RENDEZŐ: Todd Field, TÁR (második: S.S. Rajamouli, RRR)
Főszereplő Cate Blanchett, TÁR és Bill Nighy, Living (második: Danielle Deadwyler, Till és Michelle Yeoh, Everything Everywhere All At Once)
TÁMOGATÓ ELŐADÓ: Dolly De Leon, a Szomorúság háromszöge és Ke Huy Quan, Mindenhol minden egyszerre (második: Jessie Buckley, Women Talking és Brian Tyree Henry, Causeway)

Hááát, lehet, hogy rosszul csinálod a nemtől mentes színészi kategóriákat, ha minden kategóriában egy női és egy férfi győztest nevezel meg, mintha még mindig lenne négy kategória. Csak mondom. Ezzel nem akarjuk elnézni vagy elítélni, hogy így csinálják, csak úgy tűnik, hogy egyszerre próbálják megtenni mindkettőt, ami... kínos.

FORGATÓKÖNYV Todd Field, TÁR (második: Martin McDonagh, Banshees of Inisherin)
MOZGÁS Michal Dymek, EO (második: Hoyte Van Hoytema, nem)

SZERKESZTÉS: Blair McClendon, Aftersun (második: Monika Willi, Tár)
PRODUKCIÓTERVEZÉS Dylan Cole és Ben Procter, Avatar The Way of Water (második: Jason Kisvarday, Everything Everywhere All At Once)
EREDETI PONT M.M. Keeravani, RRR (második: Pawel Mykietyn, EO)


NEMZETKÖZI JELLEMZŐ EO (Lengyelország) (második: Saint Omer, Franciaország)
ANIMÁLT FUNKCIÓ Guillermo Del Toro Pinokkiója (második: Marcel, a Shell cipővel)
DOKUMENTUMFILM A Minden szépség és a vérontás (második: Szerelem tüze)
ÚJ GENERÁCIÓ Davy Chou és Park Ji-Min, Visszatérés Szöulba

Ez az új filmesek első díja, amelyet nem Charlotte Wells kapott az Aftersunért! Davy Chou a kambodzsai Oscar-díj rendezője, amely egy francia-koreai nőről szól (akit Park Ji-Min alakít a filmvásznon debütáló filmjében), aki csecsemőkora óta először utazik Dél-Koreába.

KÍSÉRLETI FILM De Humani Corporis Fabrica
KARRIERI EREDMÉNY Claire Denis

BOSTON FILMKRITIKUSOK TÁRSASÁGA (BSFC)


A "RETURN TO SEOUL" nagy győzelmet aratott a BSFC-n

A Bostoni Filmkritikusok Társasága 1980-ban kezdett díjakat osztani (a Raging Bull volt az első nyertesük). Ez az ötödik alkalom, hogy feliratos képet adnak a fődíjnak. A korábbi, elsősorban nem angol nyelvű nyertesek a Pixote (1981, portugál), a Shooting Stars éjszakája (1983, olasz), a Ran (1985, japán) és a Drive My Car (2021, japán) voltak.

FILM Vissza Szöulba (Ha egy nemzetközi cím nyeri ezt, akkor a legjobb angol nyelvű film győztesét választják ki, nem pedig a legjobb külföldi film díját)
ANGOL NYELVŰ FILM Banshees of Inisherin
RENDEZŐ: Todd Field, TÁR
Michelle Yeoh SZÍNÉSZNŐ, Mindenhol minden egyszerre
SZÍNÉSZ Colin Farrell, Banshees of Inisherin és After Yang
TÁMOGATÓ SZÍNÉSZNŐ, Kerry Condon, Banshees of Inisherin
Ke Huy Quan mellékszínész, mindenütt egyszerre
ENSEMBLE [TIE] Women Talking and Jackass Forever

Remek bemutató a The Banshees of Inisherin-hez, és egy mulatságos nyakkendő az Ensemble-hez.

EREDETI FORGATÓKÖNYV Martin McDonagh, Banshees of Inisherin
ALKALMAZOTT FORGATÓKÖNYV Kogonada, After Yang
MOZGÁS Earl Rockett, Pearl és X
Öröm látni, hogy a Top Gun Maverick eltér az összes operatőri díjat.

SZERKESZTÉS [TIE] Blair McClendon, Aftersun és Kim Sang-bum, döntés a távozásról
Nagyon izgalmas döntés született hat fordulós szavazás után. Blair McClendon intuitív, érzelmi töltetű memoár-metszete és Kim Sang-bum izgalmas szerkesztése egy rejtély izgalmáról és fordulatairól.

EREDETI PONTSZÁM RRR (Valamilyen oknál fogva ide soroltak egy második helyezettet -- a Women Talking --, amit más kategóriákban nem hirdettek meg)

ANIMÁLT FUNKCIÓ Vörösre vált
DOKUMENTUMFILM Laura Poitr