Jennifer Lawrence visszatért a képernyőre a Causewayben, amelyet most az Apple TV+-on közvetítenek. Lawrence egy tengerentúli támadásból lábadozó veteránt alakít. A film úgy kezdődik, hogy egy szakemberrel (Tony-győztes Jayne Houdyshell, aki nagyszerű munkát végez egy kis szerepben) dolgozik azon, hogy visszaszerezze az alapvető képességeket, hogy visszatérhessen a „szokásos életbe”. Amint Lynsey (Lawrence) visszatér New Orleans-i otthonába, egy világos célt tart szem előtt: visszatér az aktív szolgálathoz. Édesanyja (a Tonyra jelölt Linda Emond) az éjszakáit kint tölti italozással, és elfelejti felvenni Lynseyt, amikor megérkezik. Nyilvánvalóan zavaros a történelem köztük, de a legtöbbet kimondják – ez a film folyamatos taktikája. Mivel nem akar otthon ragadni, medencéket takarít.

HAyWA HAyWA HAyWA HAyWA HAyWA HAyWA

Amikor Lynsey teherautójának problémái vannak, találkozunk a film legérdekesebb szereplőjével, egy James nevű bolttulajdonossal (Brian Tyree Henry)...

Mindketten kiábrándultak a körülöttük lévő világból, és barátságba kezdenek. A közös jeleneteik miatt érdemes megnézni a filmet. Henry olyan finoman tár fel rétegeket karaktere előtt, hogy a film ünnepélyes elmélkedési pillanatokat ér el. A Tony- és Emmy-jelölt színész a közelmúltban több szerepben is remekül teljesített, és ismét teljesen lenyűgözőnek bizonyult.

Sajnos a film többi része ugyanolyan céltalan, mint a karakterei. Noha ez a gyászportré csodálatosan nem folyamodik olcsó drámaisághoz, a hangnem soha nem változik eléggé az elsöprő szomorúságtól. Míg Henry a kiemelkedő, Lawrence hihetően benne rejlik mélyen elnémult karakterében. Egy ilyen visszafogott főszereplő mellett túl sok jelenet árulja el nekünk azt, amit már tudunk Lynseyről. Még akkor is, ha lehetősége nyílik arra, hogy kapcsolatba lépjen az anyjával, a forgatókönyv visszahajlik a kimondatlanba. Rövid futásideje ellenére a Causeway húzódik.

Talán ez a történet jobban illett volna egy egyfelvonásos játékhoz, amely kizárólag a két központi szereplő közötti pillanatokra koncentrál. Ezek azok a pillanatok, amelyek visszhangot keltenek, de ez valószínűleg nem lesz elég a legtöbb néző számára. Kár, mert Henry újra ragyog. C-