A Boulet Brothers, a Dragula házigazdái

Nézi olvasói közül valaki a Shudder Dragula drag versenyt? Noha a horror soha nem volt a legtermészetesebb a tiédhez, a Team Experience többi tagja sokkal jobban szereti ezt a műfajt. Ez azt jelenti, hogy az évek során egyre jobban megszerettem a kísérteties dolgokat, nagyrészt a csapattársaim ajánlásainak köszönhetően. A színésznő szexualitása is megtérített; Nehéz idegenkedni a Horrortól, amikor a nagyszerű színésznők folyamatosan transzcendens módon teljesítenek a műfajon belül. Csak az elmúlt tíz évben az itteni Film Bitch Awards (saját éves díjaim) három érmet dobott az ilyen teljesítményekre: Toni Collette az Örökletes és Lupita Nyong'o az Us című filmben egyaránt aranyat nyert, Essie Davis pedig ezüstöt kapott a The Babadookért. A gondos expozíciós terápia (ha) során megtanultam, hogy mely horrorfilmek egyáltalán nem valók számomra anélkül, hogy meg kellene kockáztatnom a vizuális traumát. Szóval a többit szabadon megkóstolhatom és élvezem!

Így történt, hogy tavaly előfizettem a Shudderre, ahol végül megnéztem a Dragula húzóverseny negyedik évadát. Ezen a héten elkezdődött az új sidebar szezon (lényegében "All Stars") a Dragula Titans. Természetesen minden drag vagy lipsynch verseny végtelenül hasonlítható lesz a fenomenálisan sikeres RuPaul's Drag Race versenyhez. Ez elkerülhetetlen...


Evah Destruction, Melissa BeFierce és Abhora

Bár a Dragula nem tér el olyan messze a képlettől, megvan az okossága ahhoz, hogy a formátumot eléggé csavarja, hogy megfeleljen a saját választott műfajának, beleértve a hírességeket, akik szinte kizárólag horror-kapcsolatokkal érkeznek. Ahelyett, hogy az ajak-szinkronizálási kihívások meghatároznák, melyik vesztes megy haza, inkább „irtás” kihívásai vannak – alapvetően a félelemtényező típusa. A Drag Race fő kihívásait és kifutómódjait egyesíti egyetlen eseményben, egy "padlóshow"-ban, amelyben a versenyzők gyakran felháborító, de olykor okos jelmezeikben lépnek fel (alkalmanként, de nem sokat). A Drag Race arra kéri a királynőket, hogy mutassák meg "karizmájukat, egyediségüket, idegességüket és tehetségüket", míg Dragula azt kéri a "szörnyektől", hogy teljesítsék a "Drag, Filth, Horror és Glamour" kevésbé rövidítésű négy bérlőjét. Dragula emellett kibővíti a befogadásról szóló beszélgetést arról, hogy mi számít vontatásnak, és kik tehetik meg. A Drag Race-hez hasonlóan voltak transz-versenyzők, de Dragulának még egy AFAB-fellépője is volt, csak az előző szezonban, a zseniális nevű "Sigourney Beaverrel". (Helyesen) bejutott a döntőbe.

Mint gyakorlatilag minden valóságverseny, Dragula is szereti a performatív rossz viselkedést (amit egy-két versenyző mindig megpróbál kihasználni, miközben kétségbeesetten karmolja karrierjét/hírnevét), és interperszonális drámákat gyárt. A kihívások és a kreativitás mindezek nélkül is elég meggyőzőek. A horror műfaj eredendő hátborzongatósága elég "dráma" – minek generál konfliktust, amikor szörnyű dolgokat adsz elő a színpadon?

LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA LAKNA


Astrud és Hoso reagál az emberekre, akik a 4. évadbeli show-jukról beszélgetnek

Sajnálatos módon a "Titánok" első epizódja túl sok időt tölt a személyeskedéssel, és elvárja, hogy megértse a pletykáit (mi lenne, ha nem nézné meg az előző évadokat – a sorozat még mindig növekszik a közönsége!), még azelőtt, hogy megismerte volna mindenkit van, vagy még akkor is, ha a vágás nem teszi lehetővé azt a drámát a felkiáltóképes reakciófelvételeken túl, ahol egy karakter olyan teában gyönyörködik vagy bosszankodik, amelyet maga nem kortyolt meg.

Az első epizód kihívása az volt, hogy vegyél egy jól ismert horror karaktert vagy trópust (például egy szellemet vagy egy boszorkányt vagy bármi mást), és csavard meg, hogy a sajátod legyen a "Halloween House Party in Hell" során. A versenyzők egy kivételével mindenki megértette a kihívást, de csak a felük teljesített. Íme egy gyors összefoglaló a 10 versenyzőről, amely a teljesítményük alapján rangsorolható.

01 FEKETE VIKTORIA
Teljesen leküzdötte a kihívást egy átgondolt előadással és egy kivételes tökfejjelmeztel, amely egészen jól meg volt szerkesztve, több szempontból is kreatív, és gyilkos zseniális leleplezést kapott, amikor levette a parókáját (és maga a paróka sem volt utólagos gondolat) ). 100%-ban megszerezte ezt a győzelmet, de a legfélelmetesebb dolog ebben a szezonban az lehet, hogy hetente kellő erőből kell néznie a frizuráját. Megértem, hogy ez egy teljesen felszínes reakció, de ez nem csak az én szokásos személyes márnaallergiám (elnézést GenZ) beszél. Ez egy teljesen új szintre emeli a márnák eredendő förtelmességét az Alfalfa és Betty Boop frufru hozzáadásával.


02 EVAH PUSZTÍTÁS
Megkérdezte, hogy ki volt a szezon "szakmája", de senki nem mondta a nevét, ami vicces (vigyázzatok a bókokra való horgászattal!). De a teremben mindenki vak, mert helló ez a mosoly, a hihetetlen állkapocs és a testszőrzet! Ördögi kinézete teljesen szórakoztató volt, mivel a tetején lévő cseresznye egy vasvillás cigarettatartó, amelyet három cigi egyszerre történő elszívására terveztek. Elképesztő.


03. YOVSKA
Campy Horror egy Clu-val