Az 1997-es filmévet újralátogatjuk a következő Smackdown mellékszereplő előtt. Itt van Ben Miller az L.A Confidential-ban

Az én pénzemért Curtis Hanson L.A. Confidential című műve egy jóhiszemű remekmű. Kim Basinger kilenc Oscar-jelölése és a legjobb női mellékszereplő győzelme ellenére a kiváló férfiszínészek bőséges csoportja minden elismerést elszalasztott. Ez nem jelenti azt, hogy néhányan nem érdemelték meg.

Íme az általam kiválasztott 10 legjobb férfi alakítás abból a filmből...

10. Michael Chieffo


Imádom ezeket a furcsa kis előadásokat, amelyek nyomot hagynak egy nagy összeállításban. Chiefo játssza a halottkémet, aki Exley-nek, Vincennes-nek és White-nak ad pár expozíciós részletet. A nevek furcsa kiejtése, különösen Susan Lefferts, mindig megragadt bennem. Izgalmas, amikor egy karakter nagyszerűnek tűnik a kitalált munkájában. A srácnak enciklopédikus ismeretei vannak az ügyről, amelyről kérdezik.

9. John Mahon

A hosszú távú karakterszínész, John Mahon alakítja a meg nem nevezett LAPD-főnököt. Ezeknek a filmeknek mindig szüksége van egy biztos kezű idősebb államférfira, aki irányítja a hajót. Mahon egy íróasztaltól sújtott rendőr lényege, akiből erős politikus lett. Tiszteletet parancsol, és mindig maradandó benyomást kelt. Ő korrupt? Ő jó? Ki tudja. Ez teszi őt lenyűgözővé.

8. Ron Rifkin

Rifkin karriert csinált abból, hogy előkelő bürokratákat alakított, de Ellis Lowe ügyésznek van egy réteg nyálkása. Titokban találkozik férfiakkal szex céljából, de nem okoz gondot megszabadulni tőlük, ha útban vannak. Túlságosan hatalmon lévő ember ahhoz, hogy belemenjen a tényleges mocsokba. Ennek ellenére a legkatartikusabb sorozat az, ahol Exley és White kiütötte a poklot.

Rifkin olyan jó munkát végez, hogy úgy viselkedik, mint aki előkelő, miközben egy baromság. Ügyvédet üvölt, de inkább politikus.

7. Simon Baker

Ha már azokról az eldobható férfiakról beszélünk... Filmes debütálásában Baker a Los Angeles Confidential világának egyik legtragikusabb alakját ábrázolja. Szereplőjét, Matt Reynoldst a film elején letartóztatják, mert merész volt marihuánát fogyasztani a házában (amit Vincennes gyorsan el is vesz). Később Sid Hudgens és Vincennes beállítja, hogy bosszúból lefeküdjön DA Lowe-val. Matt végül kihallgatja az árnyas eseményeket, és elvágják a torkát.

Baker szívből hajlik a himbo-ideálhoz, amit ábrázol. Olyan pusztítóan naiv, hogy már-már édes. Túlságosan tiszta lélek ahhoz, hogy egy ilyen sötét és csavaros világban létezzen. Noha halálát szinte elhomályosítják, Vincennes úgy tekint erre a hibára, mint arra az erőre, amely hősies cselekedeteit a film hátralévő részében végigviszi.

6. Kevin Spacey

Eddig a legellentmondásosabb előadásom. Spacey számos személyes problémáján kívül soha nem tudok megszabadulni attól az érzéstől, hogy félrevezették. Néha szerintem ő a harmadik legjobb teljesítmény, máskor pedig úgy gondolom, hogy le kell hagyni a listáról. Egyelőre középre helyezem.

Az egyetlen dolog, amit Spacey kivételesen jól csinál, az az, hogy a játék kiégett. Nem igazán akar többé zsaru lenni. Sokkal jobban érdekli, hogy híresség legyen. Mindig a könnyebb utat akarja megkerülni. Amikor Exley megkérdezi, miért akart zsaru lenni, azt válaszolja: "Nem emlékszem." Elkeseredettsége új energiával indítja el. Sokkal jobban szeretem a film második felét, ahol Vincennes-t bűntudat gyötri. Új réteget ad hozzá, ami sokkal jobban passzol Spaceyhez, mint a lengő első félidő.

5. David Strathairn

Senki, akinek ilyen bajusza van, soha nem tud semmi jóra. Az örökké megbízható Strathairn megtalálja a tökéletes egyensúlyt az erkölcstelen szilaj és a törvényes tiszteletreméltóság között. Pierce Patchett, mint egy hollywoodi prosti istálló vezetője, mindig nyugodt és hűvös. Ha fenyegetik, kimért fenyegetéssel és jogi lépésekkel válaszol.

Soha nem látni olyan aljas eseményeket, amelyekben Patchett részt vesz, és ez a lényeg. Nem ő az a fickó, aki fegyverrel rendelkezik, hanem ő az, aki felveszi a fegyvert. El akarja végezni a piszkos munkát anélkül, hogy beszennyezné a kezét. Kevés embernek jobb ez a jellemzés, mint Strathairn. Csoda, hogy az azóta eltelt 25 év alatt nem kapott több ilyen szerepet.

4. James Cromwell

Valóban figyelemre méltó, hogy Cromwell milyen édes és elbűvölő tud lenni, és a következő percben félelmetes szörnyeteg. Dudley Smith kapitányt, csakúgy, mint Pierce Patchettet, a tisztelet légköre veszi körül, de valójában sötétebb dolgok járnak a fejében.

https://slashpage.com/hd-i-did-it-my-way-zh-drama https://slashpage.com/sapileydeh-1090p https://slashpage.com/zem-troy-7c25qv https://slashpage.com/ikanpasir77-q2co7 https://slashpage.com/bilamana-z9o6h https://slashpage.com/konsitusi-gibran25 https://tautaruna.nra.lv/forums/tema/54915-manufaue-anufae-ugs-iqe-ritwrngivs-dgjqeigja-gmekfidnga-ncjgu3jtkamfa/ https://pastelink.net/wy5e8lmf

 

Csak nézd meg azt a jelenetet, ahol Smith meggyilkolja Vincennest. Meleg tekintélyből fenyegetővé válik. Hidegen néz Vincennesre, és megkérdezi tőle utolsó szavait. Közvetlenül a következő jelenetben azon fekszik, hogy megpróbálja megoldani Vincennes meggyilkolását. Ez egy kétarcú előadás, és mindkét oldal egyformán lenyűgöző.

3. Danny DeVito

DeVito soha nem kapja meg a megérdemelt elismerést színészi képességeiért. Christopher Walkenhez hasonlóan a közönség általában személyes emberként tekint rá