A Pokemon Go legújabb Team Rocket Takeover eseménye a világ egyes részein már elkezdődött. Ezeknek a játékosoknak megvan az első lehetőségük, hogy a Rakéta csapatának sok tagja után induljanak, akiknek most egy rakás újonnan elfogott Shadow Pokemonjuk van, miközben arra készülnek, hogy megküzdjenek Giovannival, hogy elkapják a legendás árnyékát, Regirockot.

Noha az esemény nagy felhajtást kapott, a játékosok észrevették, hogy a Speciális kutatás, amely lehetővé teszi Giovanni felkutatását és megküzdését, nem aktiválódott. Az esemény ma reggel kezdődött, de semmi jele a Special Researchnek vagy a Niantic hivatalos megjegyzésének arról, hogy miért késik, így a Pokemon Go játékosok a sötétben maradnak.

A Niantic Misses Giovanni különleges kutatási elindítása
A Pokemon Go adatbányászati csoport, a Pokeminers ma reggel észrevette ezt, és megosztott egy közösséget Twitter-oldalán. Általában a legtöbb Special Research jegy egy eseményre délelőtt 10 órakor kezdődik a környéken, de a Team Rocket mindig is egyedülálló volt abban, hogy éjfélkor indulnak a környéken. Az új-zélandi Pokemon Go játékosok még nem látták a Special Research-t, és a Niantic semmi okot nem adott arra vonatkozóan, hogy miért késik.