Az ikonikus meztelen jelenetekkel rendelkező film esetében a Tehetséges Mr. Ripley ( 1999 ) jelmezei ugyanolyan emlékezetesek és titulálóak. Igaz, hogy az Oscarok tiszteletben tartották Ann Roth és Gary Jones jelmeztervezők hihetetlen munkáját a filmért, amelynek több kategóriában kellett volna megjelennie, mint az öt, amelyre jelölték. Noha a tényleges Oscar Lindy Hemming korszak-specifikus és dicsőségesen kísérteties munkájára ment Topsy-Turvy-ban, még mindig Ripley oldalán ujjongunk.

Számoljuk le a film 10 legszorosabb megjelenését...

A divat az épület jellegének egyik legerősebb kézműves eleme lehet. Ábrázoljuk a duplikus Tom Ripley kimosódásának növekedését ( Matt Damon ) azzal, ahogyan elkezdi öltözni és emulálni a playboy Dickie Greenleaf ( Jude Law ) játékot. A film az osztályról és a kiváltságról szól, és a szegény Tomnak társadalmi mászásra van szüksége annak érdekében, hogy lépést tartson a Dickie világában, Marge ( Gwyneth Paltrow ) és a szocialista személyzet többi tagja lakik. Ruházat és megtévesztés révén képes manipulálni és becsapni a felső osztályba tartozó embereket, különösen Meredith Logue ( Cate Blanchett ), egy naiv gazdag lány, akit elárasztottak a lelkesedés.

Ez azonban nem egy cikk a készségről. A nap végén a Tehetséges Mr. Ripley csinos emberekről szól, akik a legcsodálatosabb ruhákat viselik. Ki nem akarja, hogy nyári hangulata “ hunky lothario, amely Olaszország körül lazít? ”  

10. Celia Weston az Opera-ban

Az, hogy Celia Weston egy színpadon jelenik meg egy operában, az LGBTQ + kultúra. Nem tudom, hogyan magyarázzam el másként. Szerelem látni a színésznő színésznőket csak pár jelenet ruháiban jelenik meg. Ráadásul gyönyörűnek néz ki ebben a vörös és fehér mintás számban.

9. Marge fejkendője

Nincs jobb megjelenési műfaj, mint Gwyneth Paltrow, aki megpróbál lefelé nézni a Földre. Tudod mit ér el ezzel az egyszerű fehér megjelenéssel, haját egy dicsőséges sál köti vissza. Marge gondtalanul néz ki Olaszország körül, és nem ismeri a pusztítást, amelyet el kell dobni. Nagyon sok szűz kódolás van Marge-ről, egy ártatlan bárányról, összehasonlítva a zaklató Dickie-vel. Ennek ellenére mindenki, köztük Tom és Dickie, alábecsüli Marge-t. Ő nem csak a hűvös viselkedése.

8. Meredith Logue fehér teteje és díszített pulóvere

Cate Blanchett közvetíti Meredith naivitását. Tudja, mit akar, de ezt nem feltétlenül állítja össze a valósággal. Tom Ripley becsapta, és azt hitte, hogy Dickie Greenleaf, és erőteljesen lép fel a római spanyol lépcsőn. A jelmez emlékeztet bennünket, hogy gazdag lány, aki nem tudja, mibe kerül. Minden ponton hasonlít egy porcelánbabára, egy kincsre, amelyet vigyázni kell attól tartva, hogy széteshet. Plusz, ha Cate Blanchett nem játszik meleget, akkor legalább egy meleg emberre állítja látnivalóit. 

7. Freddie Miles Prep School Chic

Ki más olyan gyorsan benyomást kelt, mint Philip Seymour Hoffman. Dickie jó barátja, Freddie Miles minden, amit Tom kíván, hogy legyen. Úgy mozog a világon, mint egy roncsos labda, minden pillanatban elbűvölve magabiztosságát. Noha Hoffman nem kifejezetten melegnek nevezi, Freddie-nek lángoló hangulatot ad, amely azt sugallja, hogy ő és Dickie legalább néhány kedves pillanatot együtt kereskedhettek volna. Pontosan ez kerül Tom bőrébe; Freddie jól érzi magát Dickie-vel, míg Tom mindig horgászik, hogy többet szerezzen. Freddie prep iskolájának megjelenése, amelyet végső pillanataiban visel, tökéletes beágyazódásnak tűnik. Mindig egy kicsit fiatalabb, mint valójában, de nagyon szórakoztató.

6. Peter Smith Kingsley Turtleneckje

Jack Davenport Peter Smith Kingsley-jét valóban furcsaságnak kódolták, amikor egy teknős nyakába helyezték. Ennek ellenére nem vagyunk őrültek. Fantasztikusan néz ki, és Tomnak javaslatot tesz egy kényelmesebb életre.

5. Dickie és Marge Patio Attire

Senki sem szolgálta fel a “ -et, láttuk téged a bárban, és jobban tetszett a hangulata ” energiája, mint Jude Law és Gwyneth Paltrow ebben a filmben. A tengerparti otthonuk körül pihenve mindkettő fukar ruhában van, amely ugyanolyan kényelmet nyújt, mint a szexuális vonzerő. A törvény világos rózsaszínű rövidnadrágja teljesen kutya síp a gombosra, Tom. Gwyneth fedezése hasonlóan rózsaszínű fürdőruhája felett teljes tálalás. Párosítsa virágos szoknyával, és nézd meg!


4. Dickie végső ruhája

A film nagy részében Dickie gyönyörű, fehér loungewearbe van burkolva. Mindig olyan stílusú, hogy tükrözze, hogyan látja Tom őt - egy arany Isten, akit vágyakozik. Amint Dickie és Tom hajót szállnak ki a tengerbe, az illeszkedik, hogy jóképű, sugárhajtású fekete inget visel. Még mindig bűnbánó, de most többet látunk a viharos, rohadt eseményekről, amelyekre az Atya utalt. Dickie megtöri Tom szívét, és cserébe Tom megtöri Dickie koponyáját. A film nagy részében olyan jó fiúnak tűnik, hogy farkas birka ruházatában. Ha látjuk, ki ő valójában, csak arra késztet minket, hogy jobban vágyjunk rá.

3. Marge Leopard foltos kabátja

A meleg és megbízható Marge megváltoztatta foltokat. Tudja, hogy Tom meggyilkolta Dickie-t, és nem fog hallgatni róla. Kár, hogy a világ, amelyet Alvin MacCaron nyomozó megszemélyesített ( Phillip Baker Hall ), nem hallgat rá. Ez egy állkapocs-csepegtető divat pillanat, amely szintén jelzi a Marge-i változást. Már nem öltözött egy szellős romantikus kalandfilmre, és nem is csak gyászoló özvegy. Ez a glam, súlyos megjelenés azt mutatja, hogy üzletet jelent, és azt is rájött, hogy thrillerben van.