Sarah Michelle Gellar aktív Instagram-fiókjából

Boldog 45. évet, Sarah Michelle Gellar !!!

Ennek a csodálatos alkalomnak a megünnepléseként áttekintjük azt a három projektet, amelyek 1997-es sztárcsináló évében jöttek létre, és megerősítették a helyét a sikolykirálynő panteonban olyan nevekkel együtt, mint Jamie Lee Curtis, Adrienne Barbeau. és Neve Campbell. A legjobb kezdésnek az a sorozat, amelyben karrierjét meghatározó szerepe volt: Buffy, a vámpírölő. Ami az évad közepén indult a Savannah című műsor helyett a WB-n, az igazi változást hozott a televíziózásban...

Buffynak most bonyolultabb öröksége lehet a sorozat legnagyobb Big Badjének, Joss Whedonnak a tettei miatt. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt a munkát, amelyet a színészek, különösen Gellar terítettek le.

VASQ VASQ VASQ

 

Buffy Summers főhősnőként, egy középiskolás diákként zsonglőrködik, aki normális kamaszkorban él, és teljesíti a természetfeletti erőkkel éjszaka küzdő Slayer feladatait, Gellar a mágnesesség, az okosság és a sebezhetőség ereje. Minden epizódban Buffy mindig neveket vesz fel, és mindenféle démoni fenekére rúg. Még mindig vannak szívszorító pillanatok, amikor azt látjuk, hogy annak ellenére, hogy emberfeletti harcos, még mindig fiatal, törékeny tinédzser.

Az egyik ilyen alkalom az első évad fináléja, a „Prophecy Girl”, ahol Buffy értesül arról, hogy fel kell áldoznia magát a Mesterrel (Mark Metcalf) való küzdelemben. Elborzadva ettől a leleplezéstől, felháborodik, mondván, hogy felhagy Slayer-i feladataival. Végül legyőzi a Mestert, miután feltámadt, és továbbra is a Slayer szerepét tölti be. De mivel a sötétség erőivel vívott harca élet-halál véget nem érő kérdése, a kudarcra ítélt jóslás, amelyet kapott, rávilágít arra, hogy hosszú távon is benne van.


Ez a pillanat is egy a sok közül, ahol Sarah Michelle Gellar teljesítménye Emmy elismerést érdemelt. Ha arról van szó, hogy melyik a legszebb órája, akkor lehet, hogy csak bénító portréja a gyászról az ötödik évad „The Body” epizódjában. Döbbent arcának fenti pillantása, miután felsikolt: "Nem szabad megmozdítanunk a testet!" olyan ijesztő, mint bármely természetfeletti szörny. Nem élőholt lényekkel van dolga, hanem egy valós esemény, amely lerombolja azon képességének korlátait, hogy mindenkit megmentsen, aki az útjába kerül.

Emmy vagy nem Emmy, Gellar Buffy Summers szereplése továbbra is sokféle tudományos tanulmányt inspirál, és erős helyet foglal el a popkultúrában.

Gellar karaktere az I Know What You Did Last Summer című filmben, amely hét hónappal Buffy premierje után jelent meg, hasonlóképpen saját maradandó örökséggel rendelkezik. Míg Julie James (Jennifer Love Hewitt) a film főszereplője, addig Gellar Helen Shiversének a csillaga ragyog a legfényesebben. Több, mint a tipikus szexuálisan aktív legjobb barát, akit gyakran találunk a slasher képeken, Helen Shivers üdítő mélységgel ír és ábrázol.

Egyszer egy gyilkos halász célba veszi őt és barátait egy évvel egy végzetes baleset után, amely összetörte az életüket, Helen leleményes hősnőként bizonyítja magát. Például, miközben városa július 4-i felvonulása zajlik, Helen készségesen használja magát csalinak, hogy kihúzza a gyilkost. Mivel azonban ő az a segéd, aki megszegi a „nem szex” szabályt a slasher műfajban, Helennek végül a halász horgával kellett találkoznia, annak ellenére, hogy ikonikus üldözési jelenete felcsillant a remény, hogy életben maradhat. Mindazonáltal a még mindig készülő, a Croaker Queen-t dicsérő cikkek bizonyítják, hogy mennyire értékes a karakter és Gellar teljesítménye.

Miután a Tudom, mit csináltál tavaly nyáron átütő siker lett, 125 millió dollár bevételt hozott világszerte 17 millió dolláros költségvetés mellett, majd jött a kis szerepe a Sikoly 2-ben. Gellar szereposztása Casey „CiCi” Cooper nővérként egyfajta kaszkadőr casting. Janet Leigh-vel a Psycho-ban, valamint Drew Barrymore-ral az első Screamben. Olyat, ahol a filmesek hatalmas nevet adtak, és korán megölték a karakterüket, hogy összetörjék a közönség elvárásait – „Ó! Ha ez az ember elmegy, akkor bárki megteheti.”

Korlátozott szerepkörén belül Gellar belejátszik a franchise védjegyévé vált önreferencia-jellegébe azáltal, hogy filmes tréfálkozást folytat a folytatások természetén, és azon, hogy mindig alacsonyabb rendűek-e elődeiknél. Ráadásul a telefonhívása a franchise egyik legjobbja. Ahogy Szellemarc sziszegi: "Ne felejtsd el beállítani az ébresztőt!!" ahogy telefonál vele, még mindig hidegrázik a gerincem.

A Scream 2-vel együtt Gellar a Buffy, a vámpírölő második évadával zárta áttörését. 1997-es szalagcíme óta Gellar virágzó filmes karriert futott be az olyan képeknek köszönhetően, mint a Kegyetlen szándékok című erotikus töltetű tinidráma, ahol típusellenes alakítást nyújt a manipulatív Kathryn Merteuil szerepében, és a kereskedelmileg sikeres angol nyelv.