Colman Domingo az egyik darabja alapján készült New Moon-ban

Az idei év legjobb animációs rövidfilmes Oscar-díjasai körülbelül egy tucat országból érkeznek, és sokféle animációs stratégiát kínálnak. A rövidnadrágok természetesen beszélő állatokat, valamint rengeteg szürreális kalandot tartalmaznak. Mindez várható is ebben a mindig érdekfeszítő kategóriában (feltéve, hogy megtalálod a filmeket!). Kevésbé várható: ebben az évben a verseny több mint egy kis sztárerővel rendelkezik a hangadásokon keresztül. Itt minden filmet áttekintünk, miközben vetítjük őket.

Olvassa el a döntősök rövid összefoglalóit, és azt, hogy megnézheti-e most a filmeket, és hol (ha teheti). A linkek a hivatalos oldalakra mennek, ha megtaláljuk őket...

STEAK-HÁZ

Hossza: 10 perc
Ország: Szlovénia
Szinopszis: "A steak már néhány napja pácolódik. A serpenyő felforrósodott. Francnak korog a gyomra. De Lizát a munkatársai meglepik egy születésnapi bulival. Hazaér időben?"
Megjegyzések: Spela Cadez rendező hatodik rövidfilmje már tucatnyi díjat nyert. Előző legelismertebb rövidfilmje a...
Hol lehet megnézni: Fesztiválokon kívül jelenleg nem elérhető a nagyközönség számára.

 

HEGYLÁNC

Hossza: 15 perc
Ország: Észtország
Szinopszis: "Egy apa és fia szabadon futó országúti versenyre indul, amely szürreális és váratlanul megrendítő birodalmakba pörög ebben az élénk színű, merészen grafikus animált capriccioban."
Megjegyzés: Sander Joon rendező mindössze 32 éves.
Hol nézhető: Streaming a Criterion csatornán

 

Mentsd meg RALPH-ot

Hossza: 4 perc
Ország: USA
Szinopszis: "Ralph, egy nyuszi, akivel egy dokumentumfilmhez interjút készítenek, "tesztelőként" megy keresztül a mindennapi rutinján"
Apróságok: Spencer Susser stop motion shortja rendelkezik a legtöbb sztárerővel ezen a listán. A sztárok sztárjai közé tartozik Taiki Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Tricia Helfer és Pom Kliementeff
Hol lehet megnézni: YouTube-on. Itt van beágyazva.

 

UTAS

PASAJERO (Passenger) hivatalos előzetes Juan Pablo Zaramellától a Vimeo-n.

Hossza: 10 perc
Ország: Argentína
Szinopszis: "Utazás az ember, társadalmi környezete és kódjai közötti konfliktusos viszonyon keresztül."
Apróságok: Juan Pablo Zaramella rendező termékeny. Ez a 15. rövidfilmje a The Challenge is Death 2001-es debütálása óta. Legismertebbje valószínűleg a Luminaris (2011), amelyet a fesztiválokon sok díjazott.
Hol lehet megnézni: Ismeretlen.