Míg a Top Gun: Maverick a közönség és a díjátadók meleg fogadtatásának örvend, egy újabb, merész pilótákról szóló film repül a mozikban. Makos Ádám 2015-ös Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship and Sacrifice című ismeretterjesztő könyvén alapuló Devotion a haditengerészet két pilóta közötti erős barátságáról szól a koreai háború alatt. Egyikük Jonathan Majors, az egység egyetlen fekete tagja. A film másik Top Gun: Maverick kapcsolatában a másikat Glen Powell alakítja, aki a mai filmben Hangmant alakítja.

Az áhítat Tom Hudner (Glen Powell) érkezik, hogy csatlakozzon a 32-es Fighter Squadronhoz, amelyben már Jesse Brown (őrnagyok) is szerepel, aki rutinszerű rasszizmussal szembesül haditengerészeti tiszttársai és a szomszédok részéről, akik azt hiszik, hogy puszta léte bajt szít...

Hudner és Brown kísérletező barátságot köt, és hamarosan bevetik őket a USS Leyte fedélzetére, amely Kína és Észak-Korea határához viszi őket, hogy segítsenek harcolni Dél-Koreáért. F4U Corsair gépeik mesteri tudása bebizonyosodott, de az aktív harcban való harc egy új tapasztalat, amely sajátos kihívásokkal is jár.


 

VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA VSAXA

Az odaadás akkor működik a legjobban, ha kiemeli az időszakot és azt, ahogy Brown áthalad rajta. Hozzászokott a megalázó bánásmódhoz, és egy ponton megjegyzi, hogy az első próbálkozásra átesett repülési vizsgát tízszer kellett megismételnie, mivel az oktatók nem hitték el, hogy valóban képes lesz rá. Miközben Hudner azonnal bajnoka lesz új barátjának, összecsapnak, amikor Brown úgy dönt, hogy nem válaszol egy sértésre, de aztán kifogásolja, hogy Hudner megvédje őt; Hudner hűsége nem ad teret Brownnak, hogy autonómiával rendelkezzen abban, hogy mely csatákat választja.

Bár a középpontjában álló igaz történet megindító és méltó ehhez a filmes kirakathoz, a 139 perces futási ideje túlzónak tűnik. A Top Gun: Maverickhez hasonlóan a repülési szekvenciák során sebességbe kapcsol, ezzel is kifejezve az ellenséges vonalak mögötti levegőben való tartózkodás intenzitását. Majors, akit hamarosan Kang, a Hódító szerepében láthatunk majd a következő Marvel-filmekben, elkötelezett teljesítményt nyújt Brown szerepében, és jól illeti őt Powell, aki sokkal kevésbé beképzelt, de még mindig képzett pilótát kalibrál, mint az ő alakításában. Hóhér. A film legjobb Oscar-díja a Chanda Dancy által előválogatott pontszámban rejlik, amely sikeresen megragadja a film kaland és dráma keverékét. B