Aubrey Plaza és Theo James a Fehér Lótuszban. Fénykép készítette: Fabio Lovino / HBO

Tizenhat jelölt a színész támogatására és a színésznő támogatására mindössze négy drámasorozatból származik, és ketten csak egyetlen említést készítettek darabonként. Ez tizennégy ajánlat a HBO, a The White Lotus és az öröklés két kocsira. Az előbbi egy jelöléssel rendelkezik a tavalyi évhez képest, míg az utóbbi még ezekben a versenyekben is megszakad, de a tavalyi két támogató versenyzője, Kieran Culkin és Sarah Snook, előléptettek a ( vezető versenyre, és ott nyerhetnek ). A heves belső verseny ellenére úgy gondolom, hogy a tavalyi győztesek jó lövést mutatnak az ismétlésre, de nézzük meg alaposan az összes jelöltet és az epizódokat, amelyeket megfontolás céljából benyújtottak…


Nicholas Braun és Matthew Macfadyen az öröklésben. Graeme Hunter / HBO fényképe

A támogató színészverseny két jelöltet hív vissza a tavalyi évből, megvédve a bajnokot, Matthew Macfadyen-t és a costar Nicholas Braun-t, két utódfiút, akik együtt szórakoznak, mint Tom és Greg. Alexander Skarsgård előléptetést kap a vendégszereplő versenyből a megvetendő Lukas Matsson ( játékáért, aki korábbi Emmy-győztes volt a Big Little Lies ) számára, és nagyszerű látni, hogy Alan Ruck legelső alkalommal hatvanhét éves korában jelölte meg a legidősebb Roy testvér, Connor játékáért. A Fehér Lótusz oldalán Theo James és Will Sharpe először jelöltek Cameron, Ethan és F. barátok játékához. Murray Abraham és Michael Imperioli felváltva apja és fia, Bert és Dominic. Ábrahám egy korábbi jelölt a Khonshu hangzásában a Moon Knight-ban és a Homeland vendégszereplésében, míg Imperioli az öt ajánlatának harmadik részében megnyerte a Christopher játékot a Sopranos-on.


Rhea Seehorn a Better Call Saulban. Hitel: Greg Lewis / AMC / Sony Pictures Television

A támogató színésznő versenynek három visszatérő jelöltje van, és mind tavaly megszerezték az első ajánlataikat. Jennifer Coolidge nyerte az Emmy-t Tanya nagyon emlékezetes értelmezéséért a Fehér Lótuszon, a korlátozott sorozat kategóriában. A drámasorozatban J ellen áll. Smith-Cameron, aki Gerrit játssza az öröklésen, és Rhea Seehorn, aki második és most végleges ajánlatát Kim-ként szerezte a Better Call Saul-on. Utoljára, amikor a korona Emmy-támogatásra jogosult volt, Emmy este minden élő díjat hazavitt. Ezúttal Elizabeth Debicki az egyetlen jelölt Diana hercegnő kiadatására. Ez az első Emmy-jelölés a másik négy White Lotus hölgy számára: Aubrey Plaza, Meghann Fahy, Sabrina Impacciatore és Simona Tabasco.


Meghann Fahy és Will Sharpe a Fehér Lótuszban. Fénykép készítette: Fabio Lovino / HBO

EPISODE BEVEZETÉSEK
A két kategóriában három eset fordul elő, amikor ugyanazt az epizódot két előadó választotta, de érdekes módon a megfelelő kiválasztások egyike sem vonatkozik azokra az emberekre, akik megosztják az illatot. “ Ez az Amore ” hivatalosan a legnépszerűbb White Lotus epizód, amelyet Imperioli, James, Plaza és Tabasco választott ki. Míg James és a Plaza a jelenetek jó részét megosztják, miközben felfújják flörtölésüket, nem tartoznak ugyanabba a kategóriába, és hasonlóképpen, Az Imperioli és a Tabasco átfedésben vannak a tervvonalakban, de nem állnak egymással szemben. A finálé, az “ Arriverderci, ” szintén nagy választás volt, Sharpe és Fahy választotta ki őket, akiknek valóban emlékezetes jelenetük van az óceán mellett, és Coolidge, akinek a “ gonosz melegek ” bit valószínűleg újabb győzelemre készteti őt. A másik kiválasztott epizód a “ Abductions, ” volt, ahol Ábrahám és Impacciatore egyaránt foglalkoznak karakterükkel, akik jelentős csalódást tapasztalnak.


Alan Ruck az öröklésben. Fénykép: Macall Polay / HBO

Míg kilenc White Lotus előadó mindössze három epizódot választott, az öt öröklési színész mindegyike más órát választott. Smith-Cameron a “ Living +, ” mellett döntött, amely Gerrit védekezőben találja meg, amikor megpróbálja beszélni Romannal az ellenőrizetlen szakmai tevékenységeiről. Skarsgård választása, “ Gyilkosságlista, ” látja, hogy Matsson különösen undorító a hegy tetején a Roy testvérek számára. “ Amerika úgy dönt, hogy a ” Braun választása szerint Greg megpróbál releváns maradni egy rendkívül fontos választás során, míg a “ próba, ” Ruck beadványa, humoros és szomorú pillantás arra, hogy Connor megpróbálja rávenni a családját, hogy egyszer csak rá összpontosítson. Ezek mind nagyszerűek, de nehéz összehasonlítani őket a “ Tailgate Party, ” -nel, amely Macfayden részlete ( és Snook a vezető versenyen ), és lefedi a dühös és ingatag érzelmek teljes skáláját, amelyeket Tom és Shiv tapasztal a jövőjük előtt.


Elizabeth Debicki és Dominic West a koronában. Udvariasság Netflix 

Ez azt a két színésznőt hagyja el, akik nem szerepelnek abban a két show-ban – Debicki és Seehorn –, és mindkettő jól válogatott. Debicki rengeteg közül választhatott a szezon során, és a “ 31. pár, ” az utolsó előtti epizód, váratlanul gyengéd és nem konfrontációs pillanattal rendelkezik Dominic West hercegével, Charles-nal, bár ez természetesen nem tart sokáig. Nehéz tudni, hogyan lehet felmérni a választói támogatást, mivel mennyire teljes mértékben elbocsátották a show-t, miután az előző szezonban olyan erősen lebonyolították. Seehorn semmi esetre sem meglepő a “ Vízművek, a ” és egy utolsó előtti epizód (, hanem a show egésze ), és az epizód róla szól. Azt mondanám, hogy Seehorn komoly vágyat vet fel a győzelemre, különösen, ha a szavazók nem akarnak ugyanazon show öt jelöltjének egyikén szavazni.


Jennifer Coolidge a Fehér Lótuszban. Fénykép készítette: Fabio Lovino / HBO

Miközben örömmel jósoltam Seehorn – -et, és láttam, hogy Debicki is nyeri a – -et, azt hiszem, a Coolidge a biztonságos választás. Nagyon örülnék a Plaza-nak vagy az Impacciatore-nak, de kétlem, hogy egyikük nyerhet. A támogató színészversenyre nem hiszem, hogy a The White Lotusból lenne egy olyan férfi, aki ( előtt áll, Ábrahám volt az egyetlen Globe-jelölt, de ez nem jelent sokat ), és nem látom, hogy a műsorból bárki kivert Macfadyen – -et, és ő nem tartozik ebbe a kategóriába. Culkin a vezető versenyre való elmozdulása azt jelenti, hogy mindkettő nyerhet. Coolidge-vel és Macfadyen-kel ragaszkodom Seehorn és Ruck távoli póttagokként.