Hiam Abbass

A dráma sorozat legjobb vendégszereplője és a dráma sorozat legjobb vendégszereplője két olyan verseny, ahol csak két HBO sorozat képviselteti magát, és véletlenül ugyanazon két show jelöltjeit is tartalmazzák: The Last of Us és az öröklés. Mielőtt eljutunk az elismert emberekhez és a munkájukhoz, ( spoiler riasztásokat készítettek mindkét sorozatra ), vessünk egy pillantást e kategóriák történetére és arra, hogy ez történt-e a múltban...

A legközelebbi példa 1987-ben volt, amikor csak egy kategória volt a ( vendégszereplő egy drámasorozatban ), és az öt széles felállás három válogatással büszkélkedhet a St. Másutt és kettő L.A. Törvény ( Alfred Woodard nyerte a ) -t. 1977-ben két bontás történt: főszereplő és támogató színész, akit “ egyetlen előadásnak neveztek egy komédia vagy dráma sorozatban. ” Mind a négy említés Roots-tól származik, és az öt támogató jelölés közül négy szintén Roots-tól származik, Louis Gossett Jr.-vel. és Ed Asner viszi haza az úttörő miniszereket.

A mai nap közelebbi szakaszában a 2002. évi vendégszereplő öt jelölttel mindössze két show-t mutatott be, a The Practice és a The West Wing, Charles S.-val. Dutton nyert az előbbiért. A vendég színésznő felállítása azonban teljesen más show-kat mutatott be, hat láb alatt a ( három résidő és a Patricia Clarkson ) nyereménye, a másik kettő pedig az ER és a Law & Order: SVU. A tavalyi év az első alkalom, hogy a jelenlegi kétkategóriás rendszerben bármelyik show négy jelölést kapott egyetlen kategóriában, és ez természetesen az utódlás, ami valójában két ajánlatot csökkent ebben az évben egy ( alig ) öt említéssel mindkét versenyen.


James Cromwell
 

Most az idei visszatérő jelöltekre. Harriet Walter kettős vendégjelölt a második évben, emlékezetes anyák ábrázolására mind az öröklés, mind a Ted Lasso számára. Ez a harmadik ajánlata Caroline Roy játékához. James Cromwell szintén harmadik alkalommal tér vissza Ewan Roy ábrázolására, és két korábbi ajánlata van ebben a kategóriában az ER és a Six Feet Under számára, plusz egy jelölés az RKO 281-hez és egy győzelem az American Horror Story-hoz. Cherry Jones 2020-ban nyert a Nan Pierce játékáért, és az előző évben diadalmaskodott a The Handmaid's Tale című filmben, amely második szerepe volt erre a szerepre. 2009-ben 24-ben elnöki fordulójára is nyert. Arian Moayed-t tavaly jelölték ki a Stewy játékáért, ami Hiam Abbass-ot teszi az egyetlen utódlási újoncnak. A második évadban a túlzsúfolt támogató színésznő területén volt, és valószínűbb, hogy a múltban Ramy-hez legközelebb került az Emmy-jelöléshez, amelyet a szavazók ebben az évben kizártak a második évad langyos ölelése után.


Storm Reid
 

A Last of Us szereplőjéhez költözve, Murray Bartlett, aki a The White Lotus egyik szezonjában Emmy-t nyert, ebben az évben szintén a Chippendales üdvözletére vágyik. Melanie Lynskey a Yellowjackets dráma vezető színésznője, ezzel jelölve második egymást követő jelölését. Nick Offerman, akit valahogy soha nem jelöltek ki a parkokba és a rekreációba, három említést kapott a valóságverseny házigazdájáért, Amy Poehlerrel együtt a Making Itért. Ez az első Emmy-jelölés a másik négy előadó számára: Lamar Johnson, Anna Torv, Storm Reid és Keivonn Montreal Woodard.


Keivonn Montreal Woodard és Lamar Johnson
 

A következő lépés annak megvizsgálása, hogy mely előadóművészek technikailag versenyeznek egymással, mivel ugyanazokat az epizódokat benyújtották megfontolásra. ( a spoilerek most kezdődnek ). Ez a helyzet a The Last of Us férfiak mindkét sorozatánál, amikor Bartlett és Offerman életpartnereket játszanak, Johnson és Woodard pedig testvérek. Számomra nehéz kiválasztani a kedvenceket bármelyik pár közül, és minden előadásnak van bizonyos árnyalata, ami mindegyiket tapsra méltóvá teszi. Woodard lehet a leglenyűgözőbb egyszerűen fiatal kora és az a tény miatt, hogy kivételesen nehéz munkát végez.


Harriet Walter
 

Az öröklés egy kicsit bonyolultabbá válik, mivel Walter és Cromwell egyaránt kiválasztották a felejthetetlen temetési epizódot, míg Abbass a korábbi órát választotta, amely az ébrenléten zajlik. Abbass mindkét részletben fenomenális anyaggal rendelkezik, és valójában nagyszerű jelenete van Walterrel a későbbi epizódban. Ez felteheti a lábát, főleg mivel a show egészében jelentősebb minőségben vett részt a show-ban, míg jelöltjei sokkal világosabb vendégek.


Cherry Jones az öröklés 2. évadjában
 

Zavarban vagyok a Jones ’ ide való beillesztése miatt, mivel a múltban nagy munkát végzett, de alig jelenik meg a benyújtott epizódjában. Ez nem akadályozta meg a győzelmet a múltban, nevezetesen a The Handmaid's Tale számára, amikor olyan jelentéktelen része volt az epizódnak, amely győzelmet eredményezett. Azt állítanám, hogy ugyanez igaz Moayedre, egy olyan színészre, akit szeretek, aki nem sokat tett ebben a szezonban, és akit inkább megtiszteltetésnek láttam volna tavaly Julia Garnerrel szembeni támogató munkájáért Anna feltalálásában. Az a tény, hogy a show sajtóoldalán nincsenek képek Jonesról vagy Moayedről az öröklés negyedik évadjáról, azt mutatja, hogy azok mennyire relevánsak a szezonban. Az utódszemélyzet közül Abbass egyértelműen a legjobb, míg Cromwell közel egy másodperc ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki egyetlen jelenetből.


Anna Torv
 

Az Utolsó minket kiválósággal büszkélkedhet. Számos más szereplő volt a szavazáson, köztük Ashley Johnson, akit jósoltam, Nico Parker és Merle Dandridge. Torv érdekes, mivel bárki, aki csak a show első epizódját nézte, azt hitte, hogy ő vezet, de a második epizód végén szomorúan véget ért. Johnson és Woodard nagyszerűen néztek együtt, Reid, Bartlett és Offerman pedig olyan karakterekkel törődött velem, amelyekről tudtam, hogy nem fogom megcsinálni. Bartlett és Offerman epizódja lehetett volna a saját sorozata, és ok van arra, hogy az óra volt az egyetlen, amelyet a show rendezett és írt.


Melanie Lynskey
 

Számomra a csoport legjobbja Lynskey marad, aki folyamatosan meglepő a csendes vadságával a Yellowjackets-en, és egyenesen félelmetes volt, mint a bosszúálló Kathleen, bosszút áll késő testvére nevében, aki kifejezetten azt mondta neki, hogy inkább bocsánatot válasszon. Ez egy félelmetes színésznő elektromos fordulata, és még mindig remegtem azon a hidegen gondolkodva, amellyel elmondta helyettese számára, hogy természetesen nem fognak tisztességes tárgyalást folytatni az együttműködőknek. Bartlett-t vagy Offerman-t is választottam, és valószínűleg az utóbbi felé hajlok, mert a megbízható és tipikusan komikus előadóművész figyelemre méltó munkát végez egy lassan lágyuló lélek kidolgozásával egy gyengéd ívben, amely ugyanolyan kiváló Bartlett-rel szemben áll.


Murray Bartlett és Nick Offerman
 

A győztes előrejelzéseimhez kettős jelölteket választom, Lynskey-t és Bartlett-t. Ha az öröklés nem lenne dolog, akkor Lynskey nyerne a Yellowjacketsért, és így helyesnek érzi magát, hogy megnyeri ezt a lenyűgöző fordulatot, mivel jelenleg rengeteg zümmögés van körülötte ( egy ritka pillanat, amikor az időzítés és a tehetség ütköznek ). Bartlettnek megvan a White Lotus nyereménye, valamint az idei Welcome to Chippendales jelölése, amely szerintem nem vezet győzelemhez, de elegendő jóindulata van ahhoz, hogy élenjárója legyen. Váltakozóként Abbass-szal és Woodard-nal megyek.