Írta: Abe Friedtanzer 

Ez az Emmys dráma vestitív éve. Tavaly a Succession és a The White Lotus tizennégy és látványos jelölést, tiszteletet szerzett, és a The Handmaid's Tale, amely tavaly nem volt kiváltó, az előző évben tízre emelkedett. Ha hasonló számban jelennek meg ebben az évben, akkor ez harminckét helyet foglal el, és csak a színészi jelöltekre vonatkoznak! A szavazási szabályok változása azt jelenti, hogy valószínűtlen, hogy a show-k annyira dominálnak, ám ezek közül az első kettő továbbra is rendkívül népszerű. És bár más díjszervezetek nagyrészt elhagyták a The Handmaid's Tale-t, érdemes megjegyezni, hogy az Emmy szavazói néha hosszabb show-kkal ragaszkodnak ( lásd Killing Eve ).  

A tavalyi Legjobb Dráma sorozat jelöltjeinek pontosan három visszatért a kongresszusba, és várhatóan sok helyen megjelennek: öröklés, jobb hívás Saul és sárga dzsekik...

Ez az első kettő utolsó szezonja, az utóbbi pedig a második. A Handmaid's Tale, a Crown és a Mandalorian ismét jogosultak, és soha nem hagyták ki őket. Az egyetlen másik jelölt a szavazáson ezúttal a The Boys, amely második szezonjára tett ajánlatot kísérő bólintás nélkül, és a Westworld, amelyet nagyrészt kihagytak a harmadik évadban, és most egy utolsó lövése van a negyedik és az utolsó fordulóban.


Olivia Cooke és Emma D'Arcy a Sárkány házában

A FRESHMAN OSZTÁLY
Az első szezon versenyzői között várhatóan nehéz találatok vannak a The Last of Us, a Sárkány Háza és az Andor, bár nem világos, hogy valamelyikük milyen jól fog tenni. Egyéb vagyonok között szerepel a Bad Sisters és az 1923, valamint az azt a sorozatot, amely az előszót, a Yellowstone-t született, amely mindig áttörés szélén tűnik, de még nem tette meg. Az öreg és a diplomaták néhány helyen is szerezhetnek gólt. Olvassa el a jóslatokat és további megjegyzéseket!

 

LEGJOBB DRAMA SOROZAT

Jobb, ha hívja Saulot

A korona

A kézműves meséje

A Sárkány Háza

Az utolsó közülünk

Öröklés

A Fehér Lótusz

Sárga kabátok


Lehet-e Matthew Rhys ismételt ajánlatot keresni a törölt műsorért?
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB SZÍNŰE

Paddy Considine ( A Sárkány Háza )

Brian Cox ( utódlás )

Kieran Culkin ( Utódlás )

Bob Odenkirk ( Jobb hívás Saul )

Pedro Pascal ( Az utolsó közülünk )

Jeremy Strong ( utódlás )

Egyéb pozíciók: Matthew Rhys ( Perry Mason ) -et jelölték most törölt sorozatának első évadjára, és vigyázz Bryan Cranstonra is ( Az ön becsülete ), aki nem érdemel ajánlatot az akkori korlátozott sorozatnak tekintett első szezonra. Jeff Bridges ( Az öreg ) és Diego Luna ( Andor ) Itt is könnyen megjelenhet.


Melanie Lynskey az idei élenjáró?
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB AKTUMA

Emma D'Arcy ( A Sárkány Háza )

Melanie Lynskey ( Yellowjackets )

Elisabeth Moss ( A kézműves mese )

Bella Ramsey ( Az utolsó közülünk )

Sarah Snook ( Utódlás )

Imelda Staunton ( A korona )

 

Egyéb hozzászólások: Vigyázzon, hogy Lynskey kosztárai csatlakozzanak hozzá, Sophie Nélisse-vel ( Yellowjackets ) a legkedvezőbb, annak ellenére, hogy kevesebb, mint egy másik színésznő, akinek erős szezonja volt, Juliette Lewis ( Sárga dzsekik ). Soha nem okos alábecsülni Helen Mirren-t ( 1923 ), bár kétségeim vannak abban, hogy ez a show mennyire fog jól teljesíteni. Keri Russell ( A Diplomat ) szintén zöldellő, Emmy ajánlata az amerikaiak számára, és valódi szégyen lenne, ha Sharon Horgan ( Bad Sisters ) kihagyná.


Alan Ruck az egyetlen Roy testvér, Emmy jelölés nélkül
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÓJA

F. Murray Abraham ( A Fehér Lótusz )

Nicholas Braun ( utódlás )

Giancarlo Esposito ( Jobb hívás Saul )

Michael Imperioli ( A Fehér Lótusz )

Matthew Macfadyen ( Utódlás )

Alexander Skarsgard ( Utódlás )

Matt Smith ( A Sárkány Háza )

Bradley Whitford ( A kézműves mese )

 

Egyéb hozzászólások: Ez a kategória túlterhelt ugyanazon show-k versenyzőivel! Will Sharpe ( The White Lotus ), Theo James ( The White Lotus ), Tom Hollander ( The White Lotus ), Adam DiMarco ( The White Lotus ), és Leo Woodall ( A Fehér Lótusz ) mind birtok, mint a korábbi jelöltek, Jonathan Banks ( Better Call Saul ) és O-T Fagbenle ( The Handmaid's Tale ), Max Minghella ( A kézműves mese ). Nehéz elképzelni, hogy Alan Ruck ( utód ) hiányzik a show végén, és vigyázzon a szokásos John Lithgow ( The Old Man ) és Jonathan Pryce ( The Crown ) kategóriákra is. Nagyon örülnék, ha Illés Wood ( Yellowjackets ) meglepetés lenne. Érdemes megjegyezni, hogy Jeffrey Wright ( Westworld ) soha nem hagyta ki ezt a részt, bár szerintem show-ja gyakorlatilag már zümmögött, és még az eredeti platformon sem elérhető.


Hatszoros Emmy bajnok, Carol Burnett utolsó Emmy-győzelme 1997-ben volt a Mad About You számára
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB TÁMOGATÁSI AKTUMA

Carol Burnett ( Jobb hívás Saul )

Jennifer Coolidge ( A Fehér Lótusz )

Elizabeth Debicki ( A korona )

Lesley Manville ( A korona )

Aubrey Plaza ( A Fehér Lótusz )

Rhea Seehorn ( Jobb hívás Saul )

Christina Ricci ( Sárga dzsekik )

Yvonne Strahovski ( A kézműves mese )

 

Egyéb hozzászólások: Ez a kategória szintén tele van potenciállal: három korábbi jelölt, akik soha nem hagyták ki a szerepüket, Thandiwe Newton ( Westworld ), Samira Wiley ( A Handmaid's Tale ), és Ann Dowd ( A Handmaid mese ) bár valószínűtlennek tűnik, hogy ebben az évben elvégzik a vágást. Madeline Brewer ( A Handmaid's Tale ) és J. Smith-Cameron ( Utódlás ) korábban jelöltük meg, és könnyű visszatérni, és úgy érzi, hogy Justin Lupe ( Siker ) elegendő lendülettel rendelkezik ahhoz, hogy jelölést szerezzen ultrapopuláris sorozatához. Aztán ott van Meghann Fahy ( A Fehér Lótusz ), Sabrina Impactcatiore ( A Fehér Lótusz ), Beatrice Grannò ( A Fehér Lótusz ), Simona Tabasco ( A Fehér Lótusz ), és Haley Lu Richardson ( A Fehér Lótusz ), valamint Olivia Cooke ( Sárkány Háza ), Milly Alcock ( Sárkány Háza ), és Emily Carey ( A Sárkány Háza ).


Nick Offerman és Murray Bartlett a The Last of Us ( ep-je szintén irányításra és írásra készül )
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB VENDÉGES SZÍNŰE

Murray Bartlett ( Az utolsó közülünk )

Bryan Cranston ( Jobb hívás Saul )

Giancarlo Esposito ( A mandalori )

Justin Kirk ( utódlás )

Nick Offerman ( Az utolsó közülünk )

Aaron Paul ( Jobb hívás Saul )

 

Egyéb hozzászólások: Ez a kategória egy show kiemelkedő epizódjának és egy korábban szeretett show két csillagának ünnepe lehet, amely visszatér, hogy megismételje a szerepeket egy előszóban. Vannak korábbi jelöltek is: James Cromwell ( Utódlás ), Arian Moayed ( Utódlás ), Mark Margolis ( Jobb hívás Saul ) és Michael McKean ( Jobb hívás Saul ), korábban tiszteletlen kiemelkedések, mint például Tony Dalton ( Jobb hívás Saul ) és Jon Gries ( A Fehér Lótusz ) és más emlékezetes előadók, mint Christopher Lloyd ( A mandalori ) és Andy Serkis ( Andor ).


Natasha McElhone és Jonathan Pryce a koronában
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB VENDÉGESSÉGE

Claire Foy ( A korona )

Mckenna Grace ( A kézműves mese )

Ashley Johnson ( Az utolsó közülünk )

Cherry Jones ( utódlás )

Melanie Lynskey ( Utolsóunk )

Harriet Walter ( utódlás )

 

Egyéb hozzászólások: Ez a kategória kupon négy korábbi jelöltet tartalmaz, közülük kettő nyertes, plusz Hope Davis ( Öröklés ) mint egy másik korábbi versenyző. Betsy Brandt ( Jobb hívás Saul ) nosztalgikus választás lehet, ha visszatér a sorozatához ’ előzmény, és Vanessa Kirby ( A korona ) Costar Foy nyomában léphet, hogy további elismerést szerezzen egy emlékezetes visszacsatolási jelenetért. Egyéb vagyonok: Hiam Abbass ( Utódlás ), Natalie Gold ( Utódlás ), Natascha McElhone ( A korona ), Fiona Shaw ( Andor ), Ella Purnell ( Yellowjackets, Storm Reid ( Az utolsó közülünk ) és Anna Torv ( Az utolsó közülünk ).


Ez az "Amerika úgy dönt" az öröklés epizódja
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB IRÁNYELVE

"The Prick" ( Rossz nővérek )

"Annus Horribilis" ( A korona )

"A sárkány örökösei" ( A sárkány háza )

"Hosszú, hosszú idő" ( Utolsóunk )

"Amerika dönt" ( Utódlás )

"Connor esküvője" ( Utódlás )

"Arriverderci" ( A Fehér Lótusz )


Mennyire fog Andor csinálni, és a legjobb lövést írja?
 

A DRAMA SOROZAT LEGJOBB ÍRÁSA

"The Prick" ( Rossz nővérek )

"Saul Gone" ( Jobb hívás Saul )

"Pisztoly" ( A korona )

"Hosszú, hosszú idő" ( Utolsóunk )

"Connor esküvője" ( Utódlás )

"Arriverderci" ( A Fehér Lótusz )

"Ehető komplexum" ( Sárga dzsekik )

 

A rendezéshez és az íráshoz nagyon valószínű, hogy egy vagy két show dominálhat, mint például a Korona vagy az Öröklés, amelyeknek négy és három iránya van, tisztelet, tisztelet, de mindegyik csak egy részletet választott az íráshoz. Az Utolsó közülünk csak egy epizódot választott, hogy benyújthassa a fülke irányítását és írását, míg más műsorok, például a Better Call Saul, a Sárkány Háza, és a mandaloriak mindegyikre maroknyi választottak. Vigyázzon, hogy a The Boys és a Yellowjackets ismét írásban jelenjen meg, és a Stranger Things negyedik évadának kilencedik epizódja felé. Andor a “ One Way Out. ”