Az év legszerencsésebben meglepő Emmy-jelölése a másik kettő írási bólintása volt. Ez az első ( és sajnos az utolsó ) Emmy jelölés a felborult szatíra számára. A közelmúltban Chris Kelly és Sarah Schneider alkotókkal szembeni munkahelyi panaszok közepette törölték. Amint a Team Experience csapata megjegyezte, a másik kettő az elmúlt évek egyik alulértékelt show-ja. A Comedy Central-ban indult, majd a második és harmadik évadra Maxbe költözött, nee HBO-ba.

Az Emmys-ben egy magányos írásjelölés egy alulértékelt show-ra valójában a hagyomány valami jele. Miért ez az egyik különleges, és milyen más rajongói kedvenc show-k kezeltek hasonló feat? Olvass tovább...

A másik kettő - “ Cary & Brooke AIDS-játékra megy ”
A jelölés öröme nem csak az a tény, hogy a Másik Kettő végül valamilyen iparági elismerést kapott. Kétszer izgalmas, hogy az Emmys úgy döntött, hogy az epizódot a legnagyobb vicc-perc arányban jelöli ki. “ Cary & Brooke Go to AIDS Play ” magas, mint a legviccesebb fél óra a televízióban ebben a szezonban.

Ez egy fantasztikus példa arra, hogy az epizódikus komédia miként mozgathatja központi szereplőinket ívekben, miközben páratlan önálló nevetést is kínál. Az epizód színpadja szó szerint egy színházi színpad, mivel szereplőink részt vesznek a “ 8 meleg férfiak segélyekkel című többnapos játékán: Vers sok órában ” ( bár senki sem tudja, hány órát ... vagy napot ). Cary ( Drew Tarver ) támogatja módszeres színészi barátját, Lucas Lambert Moy-t ( Fin Argus ), aki még nem volt szex Cary-vel, mert a játék előkészítése során, azt hiszi, hogy a “ fél az új meleg betegségtől. ” Eközben Brooke ( Helene Yorke ) lemondott a szórakoztató üzletről a fák ültetése mellett, és bizonyította, hogy jó ember. A testvérük, Chase Dreams ( Case Walker ) PR-válsága azonban továbbra is kísérti őt menedzser szerepébe.

Az összes vicc a túl hosszú, önfontos színházi produkciók rovására terül el, mivel a játék egyre ezoterikusabbá válik, végül megduplázódik a kőkorszakba. Minden vicc pontosabb és csodálatosabb, mint az utolsó. A komédia nagy része abból származik, ahogyan dramatizálja a titkos “ másik két ” testvér központi konfliktusát - megteszik azt, ami “ jobb ”, vagy mi fogja előremenni őket? Cary végül zsarolja Lukas Gage színészt ( fantasztikus vendégsztár ) azért, hogy potenciálisan elhagyja az AIDS-játékot, hogy barátja, Lucas meleg pornósztárként vegyen részt. Eközben Brooke kihúzza az egyes produkciókat, hogy húrokat húzzon, hogy Chase kapcsolatban maradjon a Kiernan Shipka-val (, aki magát játssza ), szabotálja növekvő szerelmét a “ normál lánynál ” Pam Snot ( Michelle Moughan ).

Annyira szórakoztató, mint a shenaniganok, a Másik kettő mindig nagyszerűen hozza karakterét a való világba. Brooke annyira aggódik, hogy ápoló barátját, Lance-t ( Josh Segarra ) jóság szempontjából folyamatosan hazudik munkája miatt. Ez a bizalom megsértése fájdalmasan érzelmi küzdelemhez vezet, amely véget vet a kapcsolatuknak. Nyilvánvaló, hogy Lance szereti Brooke-t, aki ő, szemölcsök és minden. A probléma az, hogy Brooke nem szereti magát. Yorke az idei év vezető színésznőjét egy komédia jelöltekben végzi el, és hihetetlen jelöltet tett volna.


Kedvenc show-k, amelyek csak jelöléseket írnak
A másik kettő csatlakozik a televízió elismert évadjainak hosszú sorához, amelyeket csak az írásra jelöltek. Az alábbiakban bemutatjuk a jelenség példáit 2000 óta.

2021 - Girls5Eva - “ Pilot ” írta: Meredith Scardino

2019 - Pen15 - “ Anna Ishii-Peters ” írta: Maya Erskine, Anna Konkle és Stacy Osei-Kuffour

2016 - Katasztrófa - “ 1. rész ” írta: Rob Delaney és Sharon Horgan

2012 - Közösségi - “ Remedial Chaos Theory ” írta: Chris McKenna

2008 - A huzal - “ -30- ” írta: David Simon és Ed Burns

2005 - A huzal - “ Középút ” írta: George Pelecanos és David Simon

2004 - Scrubs - “ My Screw Up ” Neil Goldman és Garrett Donovan írta

2003 - Szerencsés - “ Pilot ” írta: Robb Cullen és Mark Cullen

2002 - Andy Richter irányítja az univerzumot - “ Pilóta ” Victor Fresco

2001 - Freaks and Geeks - “ Diszkók és sárkányok ” Paul Feig

 

Érdekes az, hogy ezek közül a show-k közül hány rövid életű volt, annak ellenére, hogy az Emmy korai támogatást kapott. Mind a Freaks, mind a Geeks és a Lucky törölték az első szezonjuk után. A ( a 2001. évi Freaks és Geeks jelölés az egyik utolsó epizódra került sor, amelyet a következő szezonban vettek fel ). Eközben az olyan show-k, mint a Girls5Eva, a Pen15 és az Andy Richter Controls, az Univerzum csak két évszakot tartott. ( A Pen15-nek kétrészes második szezonja volt, és saját feltételeivel fejeződött be. Ezeknek a show-knak még mindig szenvedélyes rajongói vannak, különösen a Freaks és a Geeks, amelyek új tehetségek termését hirdették, amelyek az elmúlt két évtizedben meghatározták a komédia kultúráját. Annak ellenére, hogy a másik kettő a harmadik évad után lemondott, ez a jelölés más show-k sorozatába helyezi, amelyek kulturális helye csak azért nőtt, mert a show-k nem voltak a levegőben.

Különösen jó példa erre a jelenségre a The Wire, amely kétszer - 2005-ben és 2008-ban - kezelte a “ magányos írást ” feat. 


Tehát nyerhet-e a másik kettő kiemelkedő írást egy komédia sorozatban?
Röviden: nem. A fent említett magányos író jelöltek egyike sem nyert győzelmet. Olyan show-k, mint az amerikaiak, alacsony jelöléssel nyertek díjakat. A Primetime Emmy megnyeréséhez azonban a shownak bizonyos szintű széles körű támogatást kell nyújtania.

Ha nem a másik kettő, ki nyeri? Elég vicces, hogy a többi jelölt még soha nem nyert Emmy-t. Van egy igazi verseny. A nehézségi szint és a találékonyság szempontjából a Jury Duty nagyon jól meglephet itt. A show improvizációs jellege azonban kifejezetten akadályozhatja ebben a kategóriában. Hasonlóképpen, ami miatt a Medve kiemelkedik ebben a felállásban, szintén akadályozhatja a győzelem esélyét. A show messze a legdrámaibb a csoportból. Az érzelmi és személyes epizódok jól teljesítettek az írási kategóriában, mint például a Fleabag, a Hacks és a Master of None. A The Bear nyerése azonban erőteljes elmozdulás a dráma felé.

Ha az írók nem a megkülönböztethetőségre törekszenek, gyakran tiszteletben tartják például a ( induló show-t: a Schitt's Creek nemrégiben nyerte meg a ) fináléját. Ez segíthet mind Barry-nak, amely merészebb, de polarizáló hintákat vesz, mind Ted Lasso-nak, az Emmy kedvencének, akinek a leggyengébb szezonja van. Ted Lasso úgy érzi, mint az alapértelmezett választás, tekintettel a izmos 23 jelölési fogásra. Mégis, ha nem tudna megnyerni ebben a kategóriában az előző erősebb szezonjai miatt, miért nyerne most?

Ki tudja, talán ezek a narratívák megosztják a szavazatokat, és olyan meglepetést kapunk, mint az épület egyetlen gyilkossága? A show nagyon kedvelt, bár elmulasztott néhány kulcsfontosságú jelölést, például a rendezést és a színészt, ami jelzi a csökkenő támogatást.

Jelenlegi rangsor

Medve - “ Rendszer ” írta: Christopher Storer

Ted Lasso - “ Olyan hosszú, búcsú ” írta: Brendan Hunt, Joe Kelly és Jason Sudeikis

Zsűri kötelesség - “ Hatékony segítség ” írta: Mekki Leeper

Barry - “ wow ” írta: Bill Hader

Csak gyilkosságok az épületben - “ Tudom, ki csinálta ” írta: John Hoffman, Matteo Borghese és Rob Turbovsky

A másik kettő - “ Cary és Brooke AIDS-játékba kerülnek ” írta: Chris Kelly és Sarah Schneider