Linnea, Ammu és Eleonora a "GIRL PICTURE" sztárjai

Az Akadémia december 21-én teszi közzé a legjobb nemzetközi játékfilmnek járó 15 döntős nevét. Reméljük, hogy egy filmet láthatunk ezen a listán, ha Finnország csodálatos lányképe. De még ha az Akadémia túl is megy rajta (gyakran kicsit közömbösek a tinédzserekről szóló filmek iránt), biztosak vagyunk benne, hogy a 2020-as évek egyik legjobb ifjúsági filmjeként kiállja az idők próbáját. Arra buzdítunk mindenkit, hogy nézze meg, ha még nem tette meg, mivel könnyen kölcsönözhető különböző platformokon. A Sundance közel egy éve óta, amikor elnyerte a World Cinema Audience Awardot, mindenkit énekelünk, aki hallgatta.

Ben ezen a nyáron interjút készített Alli rendezővel, amikor bemutatták a filmet. Nemrég egyfajta folytatásként leültem a három főszereplővel, akik ezt a nagyszerű filmet és karaktereiket annyi érzelmet, humort és hitelességet hoznak magukkal...

Hogyan csinálták? Nos, ez természetesen közös erőfeszítés volt! Méltatták rendezőjük, Alli Haapasalo együttműködési szellemét, valamint Ilona Ahti és Daniela Hakulinen forgatókönyvét, de többnyire a beszélgetésünk beindulása után az általuk alakított három karakterre koncentráltunk.

Az alábbiakban egy részlet a beszélgetésből, amelyet az egyértelműség kedvéért szerkesztettek.

A Girl Picture teljes egészében három fiatal lányra összpontosít, akik a felnőtté válás küszöbén állnak: a dögös Mimmire (Aamu Milonoff), aki közömbös családjával küzd; Mimmi vicces legjobb barátja, Rönkkö (Eleonoora Kauhanen), aki szexuálisan viselkedik, hogy megpróbálja kitalálni magát; És végül egy hajtott jégkorcsolyázó, Emma (Linnea Leino), aki randevúzni kezd Mimmivel.

NATHANIEL R: Ez a film felidézte azokat az emlékeket, amelyeket tizenéves koromban elfelejtettem egy közeli barátommal a bevásárlóközpontban dolgozni. Mimmi és Rönkkö kapcsolata a kis turmixboltjukban olyan organikus és örömteli volt nézni. Ti ketten hogyan oldották meg?

ELEONOORA ("Rönkkö): Külön próbát kellett volna tartanunk a smoothie bárhoz. Tudnod kell, hogy hol van minden, és hogyan kell elkészíteni a gyümölcsöt, a turmixokat és...

THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ THAJ

AAMU ("Mimmi"): Pontosan. Valójában nagyon nehéz levágni a banánt, amikor az emberek forgatnak rólad!

ELEONOORA: Azt hiszem, a kapcsolat valószínűleg azért van, mert olyan jó érzékünk volt Mimi és Rönkkö kapcsolatára, és ezt szeretnénk hozzáigazítani ahhoz, ahogyan együtt dolgoznak.

AAMU: A próbafolyamat során sokat beszélgettünk arról, hogyan beszélnek egymással, hogyan kommunikálnak, hogyan érintkeznek – például milyen nyelven beszélnek közeli barátságukról? És mivel ez olyan egyértelmű volt, minden rendben volt. Mint minden.


Eleonoora, Linnea és Ammu [src: Eleonoora instagramja]

Hihetetlen volt. Elvittem egy csomó legközelebbi barátomat megnézni a filmet. Mindannyian csak éreztük és kapcsolatban álltunk, pedig sokkal idősebbek vagyunk, mint ti. Munka közben gondolt-e kedvenc felnőttfilmekre?

LINNEA ("Emma"): Mindannyian együtt néztünk egy dokumentumfilmet... miért felejtem el a címet?

AAMU: Ez volt az egész pánik (2016).

LINNEA: Igen, ez az egész pánik. New York-i tinédzserekről szól. Kiváló referencia volt mindannyiunk számára, abból a szempontból, amiről Aamu beszélt – hogyan vannak együtt a tinédzserek, hogyan, hogyan tapogatnak, és milyenek mindig, épp olyan furcsa pozíciókban [kínosan pózok], ez, mint a lógás. Nem csak normálisan ülni. Ezek a képek jártak a fejemben, amikor forgattunk.

Általában véve nagy rajongója vagyok a skandináv mozinak, és szerintem az ottani fiatalokról készült filmek nagyon okosak. Amikor Hollywood filmeket készít a tinédzser létről...

ELEONOORA: A menő srácok, a nerdek, a pompomlányok. Megkapod az átalakítást, és akkor népszerű leszel.

Pontosan. A skandináv mozi... és az európai mozi is... sokkal őszintébb és árnyaltabb a nagykorúságról és az élet ezen időszakáról. Van valami elmélet, hogy ez miért van?

LINNEA: Filmjeink – ha belegondolunk a méretekbe és a költségvetésünkbe, nem mi készítjük ezt a hatalmas filmet. Tehát minden erőfeszítést a legfontosabb dolgokra teszünk. [Nevet] Nem tudom.

AAMU: Az én elméletem az, hogy nem félünk nagyon apró érzésekre és nagyon apró részletekre összpontosítani. Egyesek azt mondanák, hogy a Girl Picture egy kis film. De valójában hatalmas, mert átlépjük a határokat. Nem kell nagynak lennie... nem kell valami masszívnak történnie ahhoz, hogy összehasonlítható legyen.

LINNEA: Igen. Mondhatni, merünk egészen konkrétak lenni.

Teljesen ennyi. Ha hiperspecifikus vagy, akkor valahogy eljutsz az egyetemességhez. Olyan okosak vagytok srácok. Imádom ezeket a válaszokat.

[Nevetés]

Oké, szóval a filmet nemzetközileg meleg fogadtatásban részesítették, szóval mi történt a karriereddel? Vannak projektjei? Felrobban a karriered?


Aamu Milonoff fényképezte: Ilka Saastamoinen.

LINNEA LEINO fényképezte Kar