Kiti Manver a MAMACRUZ főszereplője

Már csak egy hónap van hátra a Sundance Filmfesztiválig (január 19. és 29. között), a jegyek online csomagokra december 13-án, személyes csomagokra december 16-án, egyéni filmekre pedig január 12-én indulnak. Mindig nagyon izgatottak vagyunk a World Cinema Program miatt, amely rendszerint nagyszerű eredményeket rejt magában, nem is beszélve a jövőbeli Oscar-pályázatokról. Például a 2022-es névsorban öt aktuális Oscar-várományos szerepelt: a bolíviai Utama (a zsűri fődíja), a finn Girl Picture (Közönségdíj), a brazil Mars One, az ausztráliai You Won't Be Alone, valamint az ukrán Klondike és a többi cím is. nagyon jól fogadták. Milyen kincsek várnak ránk idén?

Íme a filmek listája. Melyiket részesítsük előnyben a januári Team Experience lefedettségnél?


Jennifer Connelly a "BAD BeHAVIOUR" főszereplője

WORLD CINEMA PROGRAM
12 film.

Animalia (Marokkó) Terhes nő és földönkívüliek? Debütált Sofia Alaouitól, aki korábban a Sundance and the Césars-ben nyert díjat egy rövidfilmjéért.

Bad Behavior (Új-Zéland) Jennifer Connelly egykori gyerekszínészt alakít, aki megvilágosodásra vágyik egy elvonuláson. Alice Englert (Jane Campion lánya) színésznő debütált filmrendezőként, aki Ben Whishaw mellett is szerepel.

Girl (Egyesült Királyság) Anya/lánya dráma és debütáló film Adura Onashile-től.

UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH UANH


"HŐSIES"

Heroic (Mexikó) Egy 18 éves lány katonai főiskolára iratkozik be. David Zonanától, a Workforce (2019) rendezőjétől, amely nagyon jól szerepelt a fesztiválon.

MamaCruz (Spanyolország) Kiti Manver (Nők az idegösszeomlás szélén, megtört ölelések) főszereplője ebben a drámában, amely egy idősebb nőről szól, aki megtanulja használni az internetet, és pornográfiát talál. Patricia Ortega rendezőtől (Lehetetlennek lenni).


"MAMI WATA"

Mami Wata (Nigéria) nővérek küzdenek azért, hogy megmentsék népüket és "visszaállítsák egy sellő istennő dicsőségét". Nigéria csak kétszer jelentkezett az Oscar-díjra, és az első alkalommal kizárták őket a túl sok angol nyelv miatt. Azóta az Akadémia megváltoztatta a nyelvi szabályait, hogy engedélyezze a pidgin angol formáit, így talán még több nigériai filmet fogunk beküldeni? Ez a film nyugat-afrikai pidgin. Harmadik film C.J. Fiery Obasi (O-Town) rendezőtől.

La Pecera (Puerto Rico) Rákos dráma egy nőről, aki visszatér Puerto Ricó-i otthonába. Glorimar Marrero Sánchez rendező debütált filmje.


Harris Dickinson és Lola Campbell apaként és lányaként a SCRAPPER-ben

Scrapper (Egyesült Királyság) Harris Dickinson egy 12 éves, egyedül élő lány elidegenedett apját alakítja. Charlotte Regan debütáló filmje.

Shayda (Ausztrália) Egy iráni anya és lánya új életet keresnek, amikor egy ausztrál női menhelyen keresnek menedéket. Zar Amir Ebrahami (Holy Spider's Cannes legjobb női főszereplő díja) a főszerepben. Cate Blanchett és férje executive producerek! Az iráni-ausztrál Noora Niasari bemutatkozó filmje.


Greta Grinevičiūté és Kęstutis Cicénas a SLOW-ban

Slow (Litvánia) Romantikus dráma jeltolmácsról és táncosnőről. Marija Kavtaradze (Nyártúlélők) rendezőtől.

Varázslás (Chile) Egy fiatal lány a 19. század végén igazságot keres, amikor egy munkavezető bántja az apját. Christopher Murray rendezőtől (Manuel De Ribera, Propaganda).

Amikor megolvad (Belgium) Egy nő visszatér szülőfalujába, hogy szembenézzen múltjával. Az író/rendező Verle Baetens, az Oscar-díjra jelölt The Broken Circle Breakdown (2012) csodálatos főszereplője, bár nem ő áll a kamerák előtt a rendezői debütálásakor.