Maynard James Keenan az egyik legtehetségesebb zenész a progresszív metal műfajban. Most választotta kedvenc A Perfect Circle dalát.

A Perfect Circle együttes negyedik eredeti stúdióalbummal rendelkezik. Nekik is van egy borítókordja. De mégis, rajongóik szeretik őket, és várják meg az új albumokat és koncert előadásokat.

Maynard középiskolába és főiskolába járt Michiganben, Ohioban. A középiskolát követően Maynard csatlakozott az Egyesült Államok Hadseregéhez. 1987-ben a hadseregből való mentesítés után beiratkozott első intézményébe, a Michigan-i Grand Rapids Kendall Művészeti és Tervezési Intézetbe. 1988-ban Los Angelesbe költözött, hogy belsőépítészeti karriert folytasson és építsen. Nem sokkal azután, hogy Adam Jones-nal társalapította az Eszközt.

Ezután Maynard James Keenan, a Tool mögött álló alkotó és Billy Howerdel gitáros 1999-ben alapította az A Perfect Circle-t az alternatív rock színpadon. Keenan a különféle akusztikus tájak felfedezésének szenvedélyére reagálva alakította ki a zenekarot. Ezenkívül új és lenyűgöző módszerrel is kifejezheti zenei ötleteit és érzéseit.

Egy interjúban P. Daniel. Carter a BBC Radio 1 ‘ rock show-ján, Maynard James Keenan, a tökéletes kör mögött álló kreatív elme. Felfedte titkos és kedvenc dalát a “ Eat The Elephant ” – “ The Contrarian. ”

Ebben a nagyszerű dalban “ A Contrarian “ Maynard és gitáros Billy Howerdel meghúzta dalszerzési és előadási képességeik határait. Ez a dal gyors módja annak, hogy új rajongókat mutasson be az A Perfect Circle együttesbe. Itt vannak Maynard gondolatai a “ The Contrarian ” dalról:

“ Csak az Eat the Elephant első három dalát nagyon nehéz feladat volt elvégezni, mert Billyben gyakorlat volt, és én visszatartást mutattam. Nehéz nagyon visszafogott, koncentrált dalt csinálni, sok hely. Valójában nehezebb, mint az összes hely kitöltése. Különösen azzal a dallal, mert hozzá van kötve finomság és sok hely.

Olyan tartományban volt, amely számomra nem feltétlenül volt kényelmes, és a karakter fenntartása az ismeretlen terekben kihívás. És azt hiszem, Billy is. Nem kellett újból feltalálnia, amit csinál, hanem egy lépést hátra, és nem kellett előterjesztenie első reakcióját vagy második reakcióját. Valóban mélyre kellett ásnia, és meg kellett találnia, hogyan szolgálta ki ezt a dalt, ahelyett, hogy Billy Howerdel-t [A Perfect Circle] hozta volna ebbe a dalba. Nekem ugyanaz. ‘ Hogyan szolgálhatom ki azt a dalt és azt a hangulatot, hogy csak azt hozom, amit általában csinálok ahhoz a dalhoz? ’ Szóval nagyon élveztem azt a dalt. Kihívás volt. ”

“ Az A Perfect Circle Contrarian ” vonzó és zeneileg bonyolult mesterműve elismert repertoárjukban. Ez a hihetetlen darab, amely megjelenik a “ Eat The Elephant, ” albumukon, azt mutatja, hogy a zenekar képes korlátokat elérni és egy hangvilágot létrehozni, amely mind elgondolkodtató, mind érzelmileg töltött.

A dal azzal kezdődik, hogy egy hárfát lekoptatnak, mielőtt basszusgitárba, zongorába és részletes dobverési ritmusba dobnák. A “ ‘ Hello ’ dalszöveggel kezdve hazudott, ” Maynard dallamos hangon énekel a dalt. Howerdel beilleszt egy hangfalat, egy visszhanggal töltött gitár közbenső hangot a dal félúton és végén.

“ A Contrarian ” az első hangjegyből dallamokkal és erőteljes zenekarral vonzza a rajongók figyelmét. A dal egy zenei utazásként bontakozik ki, váratlan fordulatokon vezetve minket, miközben folyamatosan szembeszáll az elvárásainkkal.

Az alábbiakban meghallgathatja a Perfect Circle “ The Contrarian ” dalát!