Idén az Emmy-kkel fordulópontban vagyunk. Három korábbi nyertes véget ér ebben a szezonban, és néhány sorozatjelölt, akik türelmesen várták a csúcsidejüket, játékban vannak. Ennek ellenére sok show nagy időt nyert az Emmys-en az utolsó szezonban. A Sopranos és a Breaking Bad elismerést kapott a leszállásuk miatt. Még olyan show-k is, mint a Friday Night Lights és az amerikaiak, végül kulcsfontosságú díjakat nyertek a fantasztikus utolsó szezonokban, miután soha nem kaptak Emmy elismerést. Időnként még nem is szükséges az erős vége. A Trónok játékának sikerült a végső győzelemre jutnia, annak ellenére, hogy rosszul áttekintették.

Olyan show-kkal, mint az öröklés, Ted Lasso, a csodálatos Mrs. Maisel, Barry és a Better Call Saul, az egész Emmy-szezon végén, amely koronát fog venni?

A Dráma oldalán ( lásd Abe előrejelzéseit, ha elmulasztotta őket ), egy kicsit könnyebb megérteni, hogy a “ sorozat fináléja ” elbeszélés miként biztosítja a nagy győzelmet. Az öröklés az elmúlt hónapokban uralta a kulturális beszélgetést kalandos harmadik epizódjának köszönhetően, amely új, érzelmileg rezonáns magasságokba indította a testvéri drámát. Mindez egy kielégítő véget ért, amelynek jó értelme volt bezárást biztosítani, bármennyire is kemény. A show második és harmadik évadja egyaránt megnyerte az Emmyt, és valószínűleg a negyedik és az utolsó szezon követi a példát. A jobb kérdés az “ hány Emmy nyerhet az öröklésből? ” A színészi kategóriák vérfürdő lesz, Sarah Snook és Kieran Culkin pedig a korábbi győztes, Jeremy Strong és Brian Cox mellett vezetik a vezetést. Mindkét vezető színészi kategória eljuthat a Roy család tagjaihoz, csakúgy, mint Matthew Macfadyen megismételheti a Támogató színész kategóriában.

Noha az öröklés nemrégiben kulturális jelenség, a verseny harcot fog feltenni. Hangos trombitálás történt, hogy végre jutalmazzuk a Better Call Saulot, az Emmy-díj, a Breaking Bad nyertesének spinoff-prequelét. Hihetetlenül jól áttekintett utolsó szezon után az AMC sorozat arra számít, hogy pénzt szerezzen az épület jó akaratával a sorozat számára. Sajnos a show soha nem nyert egyetlen Emmy ( -et, kivéve néhányat a rövid formájú edzési videókért ). Ez még nehezebbé teszi a Dávid és Góliát mérkőzését a Better Call Saul ellen a behemoth öröklés ellen. Reálisan Saulnak nagyobb esélye van írásbeli vigaszdíj nyerésére, mivel mindig megbízhatóan megjelent ebben a kategóriában.

Az elmúlt két évben Ted Lasso uralta a Komédia kategóriákat. ( Lásd Abe előrejelzéseit, ha elmulasztották őket ). Az első két szezonban a 40 jelölésből 11 Emmyt nyert, beleértve a Kimagasló Komédia sorozat egymást követő győzelmeit. Az összes numerikus jel arra utal, hogy az Apple TV + kitörési slágere megismétli a harmadik és az utolsó szezon győzelmét, kivéve egyet - a csökkenő médiafogadást. Vegye figyelembe, hogy a Rotten Tomatoes pontszáma a második évad 98% -áról 79% -ra esett vissza. Ted Lasso utolsó szezonja észrevehető minőségcsökkenés volt az előző szezonokhoz képest. A karakter ívek laposak lettek. Az egyes karakterek írása összekeveredik. Az epizódok jóval az órajel mentén húzódtak, végük nem volt látható. Igaz, hogy volt néhány vegyes reakció a második évadra, amely sötétebb pillantást vetett a pozitív titulus edzőre, és ez még mindig nyert. De a győzelem megegyezik az első szezonban elért hét győzelemről a második évadban a négyre. Talán Ted Lasso szerencséje elfogy a harmadik kirándulásán?

Merev verseny esetén nehéz egy show-nak visszatérni Emmy szívességébe, ha még enyhén is kedvelt. Mint már korábban kijelentettük, az Emmys gyakran elmulaszthatja a korábbi győztest, függetlenül a legutóbbi szezon minőségétől. Ez nem jó a The Marvelous Mrs. Maisel számára, amely az első szezon kitörése óta csökken a győzelem és a jelölés szempontjából. Különösen az előző szezon egyenetlen volt, mivel a történet hátsó ülést vett a fáradt ismétlődő antikumokhoz olyan oldalkarakterekből, mint Jane Lynch Sophie Lennon. Összehasonlításképpen: a Mad Men négy egymást követő alkalommal nyert drámában, és soha nem tért vissza a kedvére, miután az ötödik szezonban elvesztette a Homeland-t. Mire a zümmögő utolsó szezon megérkezett, nem volt képes a helyes pályára állni, és a Game of Thrones először nyert.

Képzelje el tehát a meglepetésem, amikor Maisel asszony visszatért, vitathatatlanul a legjobb évszakával. Ugrás oda-vissza a ( relatív ) jövő ( más néven a 70-es / 80-as évek ) és a show jelenléte között a 60-as évek elején, gyorsan létrehoz egy vonzó rejtélyt, amely színezi a szezon előrehaladási lendületét. Megtudjuk, hogy a Midge ( Rachel Brosnahan ) és Susie ( Alex Borstein ) meteorikus sikert érnek el a 70-es évekre, de a kiesés tönkreteszi a kapcsolatukat. Crescendo felé fordulunk, hogy találékony módon válaszoljunk erre a drámára. A 80-as években Susie-ban sült Friars Club sült kiemelkedik a szezon legdinamikusabb formájában. A 60-as évek beállított történet ugyanolyan érdekes, mint Midge hüvelykkel közelebb a sikerhez, amelyre vágyik, miután írási munkát kapott a Gordon Ford show-n, egy késő esti show, hasonlóan Jimmy Carsonhoz. A házigazdát egy csodálatos Reid Scott játssza, aki fantasztikus színpadi partnerré válik Brosnahan számára. Noha ez a minőségbeli visszapattanás lehetővé teheti a Maisel versenyképességét számos fő kategóriában, valószínűbb, hogy egy olyan kategóriában is működik, amelyet korábban nyert, mint például a sorozat, Színésznő, mind támogató kategóriák, mind rendezés.

A Maisel nem volt az egyetlen olyan show, amely kockázatot vállalt és sikeres volt az utolsó szezonban. A HBO Barry éles fordulatot tett a dráma szezon utáni szezon felé, az eredmények különösen vegyesek voltak az elmúlt évben. Az elmúlt szezonban azonban sikerült szakszerűen keverni Barry bűntudatát és kínját abszurdista komédia-csavarásokkal. A patosz és a cinizmus trükkös keverék lehet, de a ( merész mozdulatoknak és az ) kifizetődő időugrás ritka példájának köszönhetően, Barry megragadt egy leszállást, amelyet mindig trükkösnek kellett húzni. A harmadik évadban a ( jelölések kissé csökkentek a 2. évad 17-ről a 14-es szezonra a 3. szezonban ), és nem nyertek Primetime Emmyt két egymást követő győzelem után Bill Hader színész számára a titulus szerep. Még mindig jelentős szeretet mutatkozik a show iránt, és sötét ló lehet ( hangsúly a sötétben ), hogy ellopja az összehasonlíthatóan örömteli Ted Lasso mennydörgését.

Más olyan TV-műsorok, amelyek valaha Emmy dicsőséggel rendelkeztek, versenyeznek az utolsó szezonban, de felfelé irányuló csata előtt állhatnak. Az Atlanta negyedik évadja novemberben visszatért hasonló rave-hez, mint a többi évszak. A harmadik évad azonban hosszú időn át elmaradt a jelölések szempontjából, és nehézségekbe ütközhet a Televíziós Akadémia alapjainak visszaszerzése. A HBO Perry Mason-nak nagyobb drámai Emmy-játékosnak kellett lennie, amikor tavaly premierült, de csak négy jelöléssel zárta le. Nyilvánvaló, hogy kettő a ( Matthew Rhys vezető színészben és John Lithgow a támogató színészben ). Sajnos, ha nem újítják meg harmadik évadra, valószínűleg megsérti annak esélyét, hogy további kategóriákba bővüljön.

Néhányan reményt fűzhetnek néhány olyan kritikus kedvenchez, amelyek a közelmúltban megszűntek. A Max Original A másik kettőt észrevétlenül törölték, miután zaklatási igényeket vettek ki Chris Kelly és Sarah Schneider alkotókkal szemben. Ennek ellenére a harmadik évad megtalálta a módját, hogy szívből adódó sapkát biztosítson a szezonhoz, amely szintén megduplázódott, mint a show egészének kielégítő vége. A show-k bármelyikének nyerése magányos írás, rendezés vagy színészi jelölés lenne. Sajnos nehéz egy lemondott show bejutni az Emmys versenybe, különösen, ha az előző szezonokban nem Emmy szeretett. Mind a jó harc ( Paramount + ), mind a Goldbergs ( ABC ) Emmy versenyzőnek kellett volna lennie. A Critics Choice jelölések és az erős áttekintések ellenére soha nem nyerték meg a Primetime Emmy jelöléseket. Sajnos nem valószínű, hogy áttörnek az utolsó pillanatokban, mivel általában több időbe telik az Emmy szívességének felhalmozása. Például a Schitt's Creek az Emmy sikerének egyik szezonja volt, mielőtt az utolsó szezonban uralkodott.

Az Emmy jelölések csak néhány rövid nap alatt elérhetők. Jobban megértjük, hogy a jelölések feltárása után milyen módon haladnak a dolgok a győzelemhez. Ha Ted Lasso elveszíti a jelöléseket, ez segíthet Maiselnek vagy Barrynek az utolsó szezon narratívájának létrehozásában, vagy megnyithat minket egy új győztes számára, mint például a The Bear vagy az Abbott Elementary.