Minden idők legjobb női rockgitárosai mindig vita tárgyát képezik, mert alig kapnak nyilvánosságot. A női zenészek általában csak akkor derülnek ki, ha énekesek, ami szégyen. A műfaj azonban sok tehetséges zenészt hozott létre ezen a téren.

Érdemes kiemelni, hogy a legjobb női rockgitárosok jelentősen változhatnak. Például van, amelyik nehezebb, van, amelyik mákosabb, és van, amelyik inkább középen van. Bárhogy is legyen, a minőség a lényeg, és ezeknek a hölgyeknek ez van.

Ez a lista szintén nincs különösebb sorrendben. Szóval, ha zavar, mert valamelyik gitáros, akit kedvelt, nem kapott magasabb rangot, ne aggódjon. Itt az számít, hogy a legjobb női rockgitárosoknak megadjuk a megérdemelt elismerést.

Tartalom
Legjobb női rockgitárosok
Ez minden idők 15 legjobb női rockgitárosa. Eredményeik, a gitár hangszer minősége és a benne szereplő dalok alapján választották ki őket. Persze, mindez szubjektív, és van értelme, ha egyesek nem értenek egyet ezzel a listával. A minőség és a zene azonban mindig a néző szemében van.

Itt olvashatod mindenkori heavy metal énekesnőinket is.

Ki minden idők 15 legjobb női rockgitárosa?
Nita Strauss
Joan Jett
Lita Ford
Orianthi Panagiris
Kelly Johnson
Courtney Cox
Janice Lynn
Nancy Wilson
Larissa Ernst
Jennifer Batten
Romana Kalkuhl
Gina Gleason
Miyako
Yuki
Yui
1. Nita Strauss
Nita Strauss
Nita Strauss
Nita Straussnak mindig ezen a listán kellett lennie. Valószínűleg jelenleg ő a legismertebb rockgitáros, és ennek jó oka van: a zenei készség és a hozzáállás kombinációja nagyon vonzóvá teszi. És amikor ennyiféle stílusban tudsz játszani, az is nagyon vonzó.

Természetesen Nita nagyon ismertté vált a műfajban az Alice Cooperrel végzett munkája miatt. Egy ilyen legendás zenésszel együtt játszani tökéletes példa arra, hogy mennyit emelkedett a ranglétrán. 2019-ben az Alice egykori gitárosával, Kane Robertsszel is játszott, és a Metal Allegiance-szel is dolgozott.

Nitának szólókarrierje is volt, ami sokkal több figyelmet érdemel. Nagyon jó kombinációja az iratmegsemmisítőnek és a dallamlejátszónak, amit mindig szórakoztató hallgatni. A fenébe is, az a tény, hogy el tud játszani Demi Lovatoval, és még mindig a metálban van utcai hitével, az azt jelenti, hogy jó.

Az utóbbi idők egyik legjobb női rockgitárosa, és minden elismerést megérdemel, amit megérdemel.

2. Joan Jett
Joan Jett
Joan Jett
Joan Jett a „Rock and Roll királynője” nevet kapta, és eredményei magukért beszélnek. Az a tény, hogy ő volt a The Runaways alapító tagja, elegendő ahhoz, hogy felkerüljön erre a listára. Mindazonáltal egyéni előadói pályafutásán keresztül igazán ragyog.

A Runaways olyan gyorsan szétesett, ahogy felrobbant a hetvenes évek végén, és Joan megalapította zenekarát, a Joan Jett & The Blackhearts-t. Ezen a projekten keresztül érte el a legtöbb slágerét, beleértve az „I Love Rock’n Roll” legendás feldolgozását 1982-ben.

Nem lesz minden idők legjobb női rockgitárosainak tagja a képességei miatt (ami nem is túl kopott). Hozzáállása, kemény személyisége és karizmája bebizonyította, hogy a nők ebben a műfajban kemények és nehezek is tudnak lenni. Ez, párosulva egyedi hangjával és dalszerzőjével, műfaji legendává tette.

Nagyon kevés nőnek van olyan öröksége és befolyása, mint Joan Jett a rockzenében. A műfaj egyik abszolút legendája.

KALOng KALOng KALOng KALOng KALOng

 

3. Lita Ford
Lita Ford
Lita Ford
Most, hogy Joan Jettet emlegették, a The Runaways zenekartársát, Lita Fordot kell mondanunk.

Lita Ford volt a The Runaways legsúlyosabb és leginkább fémközpontú tagja, ami egyéni karrierjében is megmutatkozott. Míg Jett és Ford is nagy sikert aratott ezzel a bandával, szólóművészként a 80-as években tudtak igazán ragyogni.

Lita esetében el kell mondanunk, hogy először gitárosként látta magát. Az évek során bebizonyította, hogy elég jól tud énekelni, de a gitározása a fő célja. Korábbi, 80-as évekbeli munkái megmutatják, milyen jó volt.

Sok slágere volt a 80-as években, pályafutásának ez az időszaka, amit a legtöbben ismernek. 1983-as albuma, az Out for Blood azonban az egyik legnehezebb műve, és sokkal több figyelmet érdemel.

Joan Jetthez hasonlóan az egyik legjobb női rockgitáros szerepe is több mint megérdemelt. Szóval a helye több mint megérdemelt.

4. Orianthi Panagaris
Orianthi Panagaris
Orianthi Panagaris
Az Orianthi Panagaris Ausztrália nagy diadala a legjobb női rockgitárosok számára. Kezdetben azzal szerzett magának hírnevet, hogy Michael Jacksonnal játszott, és egészen a This Is It turnéra készült.