A heavy metal zene fantasztikus klasszikus hangulatot varázsolhat, miközben egy gyönyörű és fülbemászó dallamot rögzít. Ennek kiemelésére nézzünk meg néhányat a világ 12 legjobb heavy metal billentyűse közül.

A befolyásos úttörőktől az alulértékelt zenészekig ez a lista kiemeli minden idők legjobb heavy metal billentyűseinek hozzájárulását és képességeit.

Tartalom

IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN IJAN


A legjobb fém billentyűsök
Ha a legjobb metálbillentyűsekről van szó, meglepődhet azon a sokféle tehetségen és a játékstílusok sokszínűségén, amelyet ezek a zenészek hoznak a műfajba.

A metal billentyűsök világa tele van olyan személyekkel, akik jelentősen hozzájárultak a zenéhez. Megalakították saját zenekaraik hangzását, és inspiráltak más zenészeket, hogy billentyűket építsenek be zenéjükbe.

– Ha többet szeretne megtudni a metál- és rockzenében használt billentyűs és szintetizátorokról, tekintse meg a Keyboardkraze-t az eredeti értékelésekért.

Jordan Rudess
Jordan Rudess
Jordan Rudess – A kép forrása: Spotify
A progresszív metal banda Dream Theater tagjaként Jordan Rudess jelentősen befolyásolta a műfajt technikai és egyedi megközelítésével a billentyűzeten.

Rudees nemrégiben szerepelt a Pianote YouTube-csatornáján, ahol a híres „Empire State Of Mind”-vel küzdött, jó volt nézni, ahogy kitalálja ezt a számot, és hozzátette a ragyogását.

Virtuóz készségei és tudása, hogy klasszikus, jazz és rock elemeket keverjen játékába, a szakma egyik legjobbjaként ismerték el. Rudess villámgyors ujjmunkájáról, összetett dallamvonalairól, valamint a billentyűzetével bonyolult textúrák és atmoszférák létrehozásához szükséges képességeiről ismert.

Hozzájárulása a Dream Theater zenéjéhez hozzájárult a zenekar hangzásának formálásához, és megszilárdította helyét nagy tekintélyű és befolyásos metálbillentyűsként.

Mustis
Mustis
Mustis
Mustis, a norvég black metal banda, Dimmu Borgir egykori billentyűse kísérteties és hangulatos billentyűs kompozícióiról ismert. Jelentős volt a hozzájárulása a zenekar hangzásához, sötétséget és atmoszférát adott a zenéjüknek.

Mustis lenyűgöző technikai tudásról tett tanúbizonyságot, elsajátította a különböző billentyűs hangszereket, és ezeket felhasználva összetett dallamokat és szólókat alkotott. Játékstílusa innovatív volt, feszegette a black metal zene határait, és egyedi elemet adott Dimmu Borgir hangzásához.

Mustis szerzeményei hatással voltak a műfajra, és más zenészeket is inspiráltak a billentyűk beépítésére. A black metal és a billentyűs mániás zenerajongók továbbra is ünneplik és értékelik hangulatos billentyűs munkáját.

Janne Wirman
Janne Wirman, a Children of Bodom billentyűse kivételes tehetségéről és a zenekar egyedi hangzásához való hozzájárulásáról ismert. Technikai képességei és innovatív játékstílusa a metal műfaj kiemelkedő billentyűsévé tették.

Wirman azon képességei, hogy zökkenőmentesen ötvözi a nehéz riffeket bonyolult billentyűs dallamokkal, mélységet és összetettséget ad a Children of Bodom zenéjének. Precíz és pörgős játéka a zenekar hangzásvilágának védjegyévé vált, dalaikat új magasságokba emelve.

Wirman billentyűs készségei mellett egy erős dallamérzetet és atmoszférát is visz a zenekar zenéjébe. Hozzájárulása kulcsfontosságú volt a Children of Bodom általános hangzásának és hatásának kialakításában.

Jens Johansson
Jens Johansson
Jens Johansson
Jens Johanssont széles körben minden idők egyik legtehetségesebb és legbefolyásosabb metálbillentyűsének tartják. Kivételes technikai képességeivel és innovatív játékstílusával Johansson maradandó hatást hagyott a műfajban.

Olyan bandák tagjaként, mint a Stratovarius és Yngwie Malmsteen, a billentyűs hangszereken mutatkozott be, feszegetve a metálzene lehetőségeinek határait. Johanssont az a képessége, hogy zökkenőmentesen ötvözi a klasszikus hatásokat a heavy metalral, megkülönböztette őt a többi billentyűstől.

Gyors és bonyolult szólói és összetett akkordmenetei játékának védjegyeivé váltak. Johansson hozzájárulása a metal billentyűs közösséghez megszilárdította helyét a műfaj igazi legendájaként.

Michael Pinnella
Michael Pinnella
Michael Pinnella
Michael Pinnella kivételes képességei és egyedi játékstílusa jelentősen befolyásolta a műfajt.

Pinnella innovatív billentyűs játékmódja megkülönbözteti őt. Folyamatosan feszegeti a hangszerrel megvalósítható határokat, új hangzásokat és effektusokat fedez fel.

A Symphony X tagjaként Pinella döntő szerepet játszott a zenekar hangzásának alakításában. Billentyűs munkája mélységet, hangulatot és hangulatot ad zenéjüknek.