Oscar-díjasnak lenni azt jelenti, hogy minden címet fel kell kutatni, amelyet esetleg jelöltek vagy nem, beleértve a legjobb eredeti dal esélyeseit is. A Critics Choice Association és a Golden Globe jelölései mellett Taylor Swift „Carolina” című alkotása hivatalosan is az Oscar-válogatott listáján szerepel. Ez a Della Owens 2018-as regénye alapján készült Where the Crawdads Sing dalának vége, egy időszaki próba dráma, rengeteg visszaemlékezéssel és észak-karolinai húzással…

Ezt a filmet még júliusban mutatták be, és bevallom, hogy nem egészen tudtam, miről szól, amikor láttam az összes hirdetőtáblát. A teljesen fenomenális Daisy Edgar-Jonest az Ég zászlaja alatt című filmben és a „gyilkosság rejtélye” című filmben szerzett tapasztalataim alapján arra a feltételezésre jutottam, hogy az ő karaktere az áldozat. Ehelyett ő az elsődleges gyanúsított, és a történet sokkal inkább az ezt követő perről szól, belekeverve az ő történelmébe, mint Kya, ismertebb nevén a „Marsh Girl”, akiről a városban mindenki úgy gondolja, hogy képtelen az alapvető társadalmi interakciókra.


 

Edgar-Jones, akinek nagy nemzetközi kitörése a Hulu Normal People című limitált sorozatában az ugyanilyen hőn sugárzó Paul Mescal volt, jelenleg karrierje nagy felfutását tapasztalja, és nem meglepő, hogy őt választják egy ilyen film főszerepére. . De ez a film nem tudja jól kiaknázni a tehetségét, sokkal kevesebbet ad neki dolgozni, mint valami Fresh-hez, bár mindent megtesz azért, hogy energiát töltsön be egy olyan karakterbe, aki egyértelműen tehetséges és intelligens, de aki szenved a diszkriminatív bánásmódtól. akik alsóbbrendűnek látják.

A különösen hosszú filmek évében ennek a 125 perces futásideje meg sem közelíti 2022 leghosszabb filmjeit. Mégis úgy tűnik, hogy ezek közé tartozik, és többnyire a cselekmény hiánya miatt vontatott. akár két óra képernyőidőt is. Kya története egyszerűen nem olyan bonyolult, és úgy tűnik, sokkal többnek kellene lennie. Az, hogy nem hajlandó támogatást nyújtani a védelmében, frusztrálja ügyvédjét, Tom Miltont (David Strathairn), és a hallgatásának okai is sokkal kevésbé drámaiak és figyelemre méltóak, mint azt ellenállása sugallja.

OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS OPIAS

Ahogyan azok, akik anélkül nézik meg ezt a filmet, hogy nem ismernék Edgar-Jones többi szerepét, nem fogják felfogni az igazi tehetségét, van egy másik színész is, aki idén sokkal figyelemreméltóbb filmmel készül, aki Chase Andrewsként, a helyi sporthősként jelenik meg. aki valóban a gyilkosság áldozata. Harris Dickinson brit színész déli akcentussal alakítja Andrewst, de Andrews sokkal kevésbé érdekes, mint a balszerencsés férfimodell, akit a gyökeresen eltérő szomorúság háromszögében alakít. De az igazság kedvéért, a Where the Crawdads Sing nem valami úttörő vagy lendületesen friss akar lenni. Enyhén lebilincselő karóra sikerült, aminek a legjobb ereje valójában a hangulatkeltő, Oscar-díjra kerülő záródal. B-