UTÁN

NATHANIEL: Úgy érzem, "a kedvenc kategóriám!" sokat, amikor Oscarról beszélünk. Szóval hadd mondjam el neked, Abe, hogy ez számomra legalább „az egyik” (a színésznő kategóriákkal, jelmezekkel, nemzetközi filmmel, és és és és és). automatikus presztízssel jön. Idén annyira kellemes, hogy a hőség az eredetiekkel van. A Banshees of Inisherin & Everything Everywhere All At Once nyakra-főre érzi a jövő győzelmét. Még ha a legjobb filmben nem is lenne olyan nagy a hőség, akkor is félelmetes versenyzők lennének ebben a kategóriában.

Én azonban a hosszabb felvételekkel szeretném kezdeni. Az egyik film, amiért sokan szurkolnak, Charlotte Wells Aftersunja. Én is szeretem, de vajon kimondhatatlan hatás nem fakad-e inkább a rendezés, a vágás és az előadások folyékony misztériumából? Kíváncsi vagyok, hogy itt meg lehet-e menni a távolságot. Milyen hosszabb lövés mellett szurkolsz?


CHA CHA IGAZI SIMA

ABE: Szerintem az Aftersunnak remek forgatókönyve van, de a teljesítménye és az esztétikája nagyobb valószínűséggel befolyásolja a szavazókat, ha egyáltalán befolyásolja. Van azonban két másik hosszú lövés is, amelyeket szívesen kiemelnék itt, mindkettőnek komoly esélye lehetett volna, de nem mutatta meg a szükséges lelkesedést.

YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC YCWC

 

Az első a Cha Cha Real Smooth. Cooper Raiff filmrendező és sztár már óriási dicséretet kapott előző filmjéért, a Shithouse-ért, majd a Cha Cha egy rendkívül megnyerő és szórakoztató történet egy bulikezdőnek egy férjes asszonnyal és autista lányával való kapcsolatáról, a Sundance-ben mutatták be, ahol nyert. az amerikai drámai verseny zsűrijének fődíját. Mire a Tribecába került, az Apple TV+ megszerezte, és a trailer minden egyes film előtt játszott a fesztiválon. Azt hittem, hogy a következő CODA-ként kerül forgalomba, de úgy tűnik, mindenki elfelejtette ezt a gyöngyszemet és az okos és édes forgatókönyvét.

A második a Vészhelyzet, írta K.D. Dávila, akinek élőszereplős rövidfilmje, a Please Hold, tavaly Oscar-jelölt volt. Szintén Sundance-premier volt, Dávila forgatókönyvírói díjat nyert a sötéten képregényes meséjéért, amely három főiskolai szobatársáról szól, akik egy fehér lányt találnak a kollégiumi szobájukban, és akik színes bőrűekként küzdenek azzal, hogy mit csináljanak, akiknek okuk van félni a negatív társadalmi eseményektől. és a rendőrség válaszait. Ez egy nagyon értékes film, amely a Prime Video-n gőzölög.


MINDENT MINDEN EGYSZERRE

Nem számítok azonban arra, hogy az ilyen kreativitást díjazzák. Szerencsére néhány valószínű versenyző is jó. Nem voltam szégyenlős a The Banshees of Inisherin iránti affinitásom hiánya miatt, de a hozzáállásom nem akadályozza meg a jelöléstől. Én mindenért vagyok mindenhol egyszerre, ami most vinné a díjat, ha rajtam múlna.

Ennek a kategóriának azonban öt jelöltje van, így három másik filmnek is versenyben kell lennie. Két nagy film, amely valószínű, de nem teljesen zárt, a Fabelmans és a Tár. Szerinted bármelyik sebezhető?

NATHANIEL: Azt hiszem, egy másik évben a megnyerő Cha Cha felkerülhetett volna ebben a kategóriában (de egyedül ebben a kategóriában), de mivel a legjobb filmek közül oly sok az eredeti, a szavazók egyszerűen nem néznek majd a durvább indiákra. Szerintem az Everything Everywhere All At Once különleges, de azt hiszem, egy kicsit jobban a Banshees táborba tartozom (elnézést!), mert az erősségei annyira az írásban rejlenek, míg az Everything nagyszerűsége inkább a játékos filmezésből, az őrült vizuális gegekből fakad. , és az a drámai mélység, amelyet a színészek visznek az abszurd és komikus valószerűtlenségbe. Nem mintha mindez nem az írásból fakadna. Ügyetlen hot dog ujjakkal próbálom széthasítani a szőrszálakat; mindketten nagyszerű nyertesek lennének!


A FABELMANOK

Nem igazán hiszem, hogy a TÁR ki van zárva. Ez egy nagyon ambiciózus, ötletvezérelt karaktertanulmány, és Todd Field szögezi le. Itt könnyebb helyet találni neki, mint a legjobb rendezőben.

Ami a The Fabelmanst illeti, nem kizárt, hogy a forgatókönyvét elhanyagolják, de én személy szerint nagyon bosszankodnék. Pont azért vagyok szerelmes a filmbe, ami sok embert elriaszt. Az ellenzők, a pokolba még néhány rajongója is azt állítja, hogy felülírták és túljátszották, de úgy gondolom, hogy a megnövelt prezentációs minősége 100%-ban szándékos, és ami még fontosabb, PONTosan megfelelő ahhoz, ami alapvetően autofikció a világ egyik leghíresebb mítoszteremtőjéről. Általában egy "egyetértek, hogy nem értek egyet" fajta hidegvérű ember vagyok, és tudom, hogy nagyon durva, hogy "csak nem érted!" de nagyon védelmezőnek érzem ezt a filmet. Természetemnél fogva nem is vagyok Spielberg, de szerintem ez a legjobb filmje 30 év óta... a Schindler listája/Jurassic Park duplája óta.

Ha már az önreferens szerzői filmekről beszélünk, J