NICK: Elérkeztünk az év legzsúfoltabb színészi kategóriájához, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt a kategóriát nehéz lesz megjósolni. Ha megnézi a tizenöt nőt Nathaniel legjobb színésznőjének jóslataiban – szerintem Lesley Manville-nek magasabbnak kell lennie Mrs. Harris Párizsba megy –, láthatja, hogy az ötödik rész vérfürdő lesz. Ez még nehezebbé teszi a dolgok szűkítését, amikor annyi kanyar fantasztikus. Az elmúlt néhány évben ebből a kategóriából felkínált hatalmas káosz miatt nehéz számomra, hogy bármit is kőbe véssek, még az év végéhez közeledve is.

Szeretném megtisztelni a kategória rendetlenségét, évről évre, és megfűszerezni, hogyan rendeljük ezt a sortüzet. Euro, 2022 összes vezető színésznője közül, akiknek Oscar-hangja minimális, vagy egyáltalán nem, kit sorolna a legjobbak közé?

 

 

EURO: Ó, az Dale Dickey lenne. Az A Love Song-ban nyújtott teljesítménye pontosan olyan fordulat, amelyet az Independent Spirit Awards-nak meg kell győznie, és nagyon örülök, hogy megtették. Ha még nem volt alkalma megnézni ezt a varázslót, akkor nagyon ajánlom

Egy sor zseniális vezető női alakítást is láthatunk olyan elismert filmekben, amelyek nem szerepelnek a NAGY 7-ben, amelyekről hamarosan szó lesz: Tang Wei uralja a képernyőt a Döntés a távozásról című filmben egy olyan lenyűgöző fordulattal, amely az élen tart minket; Rooney Mara, aki csak valamivel "vezetőbb", mint a színésznői, az egyik szívből jövő kimagasló, aki segíti a beszélgetést a Women Talking című filmben; és tegyünk némi tiszteletet Keke Palmer nevébe azzal, hogy helyesen jelöljük őt, mint a Nope társszereplőjét, abban a reményben, hogy több vezető lehetőséget látunk majd, amelyek megfelelnek a tehetségének. Melyik „beszélgetésen kívüli” vezető színésznők járnak majd a fejedben a jelölési reggelen?

NICK: Annyira igazad van Tang Wei-vel kapcsolatban, és bár nem vagyok olyan magasan Palmerről, mint te, ő és Kaluuya egy szilárd duett. És igen, ő egy vezető.

POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK POLAK


GYÖNGYSZEM

Hogy visszatérjek az Indie Spirits szavazóköréhez, nagyon kellemes meglepetésként láttam, hogy Mia Goth jelölést kapott a Pearlért. Ez egy nagyszerű fordulat, a gonzo-robbanásokat a spirális őrültség erőteljes víziójával szerezte meg, amely éppen eléggé tisztában van önmagával ahhoz, hogy megijedjen attól, hogy kivé válik. Ami a horror-előadásokat illeti, talán még jobban lenyűgözött Rebecca Hall a Feltámadásban, akinek aprólékos, finoman kidolgozott döntései valódi karaktertanulmányt adnak egy filmben, amelynek legalább 15 perccel korábban el kellett volna érnie a nagy végső sorozatot. nem kis részben azért, mert Hall meggyőződése félelmetes elkerülhetetlenné teszi végső „sokkoló” döntését.

Végül két csillagos fordulat azokból a filmekből, amelyeket nemrégiben újranéztem: Lee Hye-young az In Front of Your Face-ben, örökre elmélyíti filmjét azzal, hogy éles reakciói mellett állandóan kimondatlan gondolatok egész világát sugallja; és Anamaria Vartolomei a Happeningben, amely karakterének intelligenciáját, arcátlanságát és sok életvágyát félelmetes, sokoldalú portrévá ötvözi.

E négy közül bármelyik csodálatos jelölt lenne, és vadul kívül esik azon a vonalon, hogy kit jelölne az Akadémia. Szóval, most, hogy a kreatív leveink kifolynak kedvenceinkért, mit gondol az Oscar lehetséges jelöltjeiről, és szerinted ki a legvalószínűbb esélyes az ötödik helyre?


AMÍG

EURO: Nos, kezdjük az éllovasokkal. Cate Blanchett egy epikus előadást ad, amely szinte a "legnagyobb slágerek" gyűjteménye azoknak az erősségeknek, amelyeket a szerepei során láthattunk az évek során, de még így is Michelle Yeoh-ra voksolnék, akinek a pátosz, a reakciós árnyalatok és A harci edzés a tökéletes recept egy olyan teljesítményhez, amilyenhez hasonlót eddig láttam. Milyen őrülten versengő év, hogy Danielle Deadwyler, aki egyik szívből jövő Oscar-klipet ad le a másik után, a harmadik helyen áll a listámon. A Globe-os pofája (szőke jelölésre... nem tehetem) csak emlékeztet arra, hogy a nagy nevekre és a kirívó filmekre mennek, így továbbra is bízom az esélyeiben. E három közül bármelyik a legjobb színésznő díjazottja lenne, és őszintén hiszem (és remélem), hogy mindhármat elismerik.

Kíváncsi lennék, ha kételkedne ezekben, de menjünk tovább. Michelle Williams nagy lendületet vesz a The Fabelmansben, és olyan előadást ad, amelyet eleinte hatalmasnak találtam, de végül úgy sikerült, hogy az nekem bevált. Mindazonáltal bevallom, elég vegyes voltam az eredményeket illetően ahhoz, hogy ne kerüljön ki a személyes top ötből ebben a kategóriában. A választók is így fognak érezni? Elnézést kérek, hogy ezt mondom, de személyes véleményem az, hogy a főszereplőnek és a kiadóknak is van értelme itt, attól függően, hogy Ön szerint a film egyetlen főszereplője LaBelle, vagy a főszerepben a kitalált szülei osztoznak (és őszintén vagyok szívesen megvitathatom ennek az érvelésnek mindkét oldalát).