Szóval azt mondod -- nem hiszem el, hogy ezt tényleg mondom -- ha Sophie megcsókolná az igaz szerelmét...

A JÓ ÉS GONDOSZ ISKOLÁJA (2022) a Netflixen
Nagy reményekkel érkezett ehhez, mivel Paul Feig gyakran készít boldogítóan vicces és stílusos filmeket (Kém, Koszorúslányok, Egy egyszerű szívesség), és a forrásanyag (igen, elolvastam) nagyon szórakoztató...

Két legjobb barát, a boszorkány Agatha és a gyönyörű Sofie története, akiket varázsütésre elrabolnak, és a címadó iskolába viszik, hogy mesehősnővé, illetve gazemberré képezzék ki magukat. Sofie úgy gondolja, hogy rossz iskolába adták – túl nagy hercegnő ahhoz, hogy boszorkány lehessen.

Sajnos ez a film egy káosz, soha nem kap kezet Soman Chainani bestsellerének veleszületett, felforgatóan ostoba mókáján. Ez a könyv valószínűleg jobban illett volna egy sorozat formátumához, tekintettel a világépítésre, sok cselekménypontra és több tucat szereplőre. A filmváltozatot a túlzottan bőséges CGI és az általában erős színészek (Charlize Theron, Michelle Yeoh, Laurence Fishburne, Kerry Washington stb.) nyújtotta rendkívül széles alakítások is rontják, akik inkább úgy érzik, mintha egy 5 éves gyerekek szobájában játszanának. fiatal felnőtteknek. Érdekes módon a leginkább megkérdőjelezhető szereposztási döntés – a gyönyörű Sofia Wylie alakítja Agathát, egy lányt, akit mindenki csúnyának tart (és ez a könyv üzenetének kulcsfontosságú pontja) – a legjobb teljesítményt eredményezi. Megpróbálja összetartani ezt a rakoncátlan kaotikus filmet, ahogy a karaktere is megpróbál mindenkit megmenteni... gyakran saját magától. Sajnos még ő is egyfajta killjoy, és a könyv sokkal szórakoztatóbb. [Sóhaj]

KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN KAN

INTO THE WOODS (2014, Sing-Along Version) a Disney+-on
Ez nem rossz ötlet. A film elrontja a musical legmesteribb elemeit és a két felvonásos felépítését, de a Sondheim-zene még mindig tökéletes-tökéletes-tökéletes. Ráadásul a hangod valószínűleg nem lesz rosszabb, mint Johnny Deppé! (De kérem, hagyja, hogy Anna Kendrick szólót énekeljen, mert "A palota lépcsőjén" című filmje nagyszerű.)

-Szóval pióca... ez a vezetékneved???
-Az egész családom Leaches uram, E-A, nem E-E.

ARGENTÍNA 1985 (2022) a Prime-on
Argentína Oscar-díjas beadványa (állítólag) tömegeket tetszetős dráma. Elisa nem szerette Velencében, de talán te fogod? Ricardo Darín hosszú távú argentin főügyész szerepét tölti be, aki azt kockáztatja, hogy katonai diktatúrát vállal.

Omigod, mondtam már?
Nem!
Mondtam már?
Nem!
Mondtam már?
Nem!

INSIDE AMY SCHUMER (5. évad) a Paramount +-on
A 4. évad 2016 nyarán ért véget. Hat évvel később Amy Schumer vázlatos vígjátéksorozata visszatér. Az új évad megfelel a mulatságos (kicsit távoli) múltnak? Schumert valahogy alulértékelik manapság. Az egyik legjobb alakítást nyújtotta a The Humansban (2021), legutóbbi drámai sorozata, a Life & Beth (a Hulu-n) pedig teljesen lebilincselő volt, miután néhány epizód után rájött a melankolikus, de enyhén vicces hullámhosszra. Ráadásul Amy elég okos ahhoz, hogy erős együttesekkel vegye körül magát. A Life & Bethben csodálatos fordulatok voltak Jonathan Grofftól, Michael Cerától és Laura Benantitól, és szkeccsműsorának új évadának első epizódjában többek között Olivia Munn, Bridget Everett és Ellie Kemper vendégszerepel.

Apám azt mondta: "Mindenkinek tanulnod kell. Tudnod kell. Tudnod kell. Tudnod kell. Tudnod kell."

DESCENDANT (2022) a Netflixen
Ez egy új dokumentumfilm arról, hogy 2019-ben felfedezték az utolsó rabszolgákat szállító hajót, amely 1860-ban érkezett az Egyesült Államokba (konkrétan Alabamába), fél évszázaddal a rabszolgaság betiltása után. A leszármazott három díjat (játékfilm, rendező, történelmi dokumentumfilm) kaphat a Critics Choice Documentary Awards-on.

VÁLTOZTATOTT, HA AZOK NEM ÉRDEKELNEK

[GRUNTING]

Rings of Power (1. évad) az Amazon Prime-on Mostantól úgy birkózz meg vele, mintha egy 8 és fél órás film lenne, ami csak egy kicsit rövidebb, mint a teljes Peter Jackson Gyűrűk ura trilógia. (Írjunk erről? Istenem, milyen izgalmas volt a hatodik rész?)

Dahmer barátom (2017) a Hulu-n. A Netflix sok online lebilincselő, de nagy számot kapott Ryan Murphy legutóbbi Jeffrey Dahmer sorozatáért. De ez csak a legújabb a sorozatgyilkossal kapcsolatos projektek sorában. Különböző dokumentumfilmek mellett van egy Jeremy Renner főszereplésével készült életrajzi film 2002-ből, amely a kritikai fogadtatásban részesült, valamint ez a Dahmerről, mint középiskolás diákról szól, Ross Lynch szerepében.

Az új mutánsok (2020) a Disney+-on
Még 2017-ben forgatott ez a (enyhén) horror árnyalatú szuperhősdráma gyötrelmes utómunkálatokon keresztül eljutott a mozikba, ahol rossz kritikák fogadták, ellentmondások támadtak a rossz casting-döntések körül, és a különböző vállalati napirendek összeillesztése. Nem