"A "Gyönyörű zaj: A Neil Diamond Musical" ma este fellép, annak ellenére, hogy kizárták a jelöléseket. Fotó: Matthew Murphy

Itt van a nap, itt vannak a 2023-as Tony-díjak! De ez nem a nagymamád Tony-díja, várjon egy kicsit más show-t ebben az évben. A folyamatban lévő WGA-író sztrájkjának komplikációi miatt a díjkiosztó televíziót eredetileg törölték, majd később zöld fényt kapott, feltéve, hogy nem támaszkodik írásbeli forgatókönyvre. Más szavakkal, nem fogjuk látni, hogy az előadók a szemüvegükhöz menjenek, hogy elolvassák a telepromptert. Arra is számíthat, hogy Ariana Debose házigazda után (feltehetően nem eredeti) nyitószám után kevés vagy egyáltalán nem lesz. Úgy tűnik, hogy többnyire egyértelmű előadások és díjak. És fiú, előadásokat töltöttek be a show-ra. Nem csak az összes jelölt zenés fellép, hanem olyan nem jelölt show-któl is várhatunk előadásokat, mint például az A Beautiful Noise: The Neil Diamond Music, Lea Michele előadása, amely jelenleg a tavalyi Vicces Lányban főszerepet játszik, majd egy gyújtáskihagyás, most egy összetörés, és Joaquina Kalukango előadása, a tavalyi színésznő egy zenei győztesben, aki a “ Let it Burn ” előadásával hozta le a házat a rosszindulatú Paradicsom téren. 

És milyen volt az év a “ thea-turh ” -ben az American Stage-en? Ezeknek a jelölteknek a megjelenése alapján nagyszerű szezon volt...

Számos ünnepelt és régóta várt újjászületés, csillagok a színpadról és a képernyőről, amelyek színházi üzleteiket elismerésre késztetik, több Pulitzer-nyertes játszik egyidejűleg, mint valaha, és a sokféleség új színvonala. Gazdasági szempontból a Broadway még mindig felépül a pandémiás leállási időkből, tehát nem minden show volt képes a várt ideig futni, de a helyes irányba haladunk. Az alábbiakban bemutatjuk az összes ma este odaítélt kategória előrejelzéseit és elemzését, amikor a csillagok, a háború és a jó régimódi színházi varázslat egy évét ünnepeljük New Yorkban, és remélhetőleg hamarosan a közeli szakaszokba kerül. 

 

Legjobb játék


Nem Mo ’ – Jordan E. Cooper

Riverside és Crazy között – Stephen Adly Guirgis

Megélhetési költségek – Martyna Majok

Fat Ham – James Ijames

PREDICTED WINNER - Leopoldstadt – Tom Stoppard

 

Izgalmas választékunk van az idei legjobb játék jelöltjeiről: 3 Pulitzer-díj a dráma nyertesei számára és sokféle újonc, akik lábtól talpig járnak a legendás dramaturg, Tom Stoppard mellett. A Riverside és a Crazy és a Living Cost között a szezon elején elvégezték jól megfontolt futásaikat. Ain’t No Mo ’, az amerikai faji kapcsolatok kísérleti és durva komikus kritikája fényesen égett, de gyorsan bezárt. Fat Ham (ami egy riff a Hamlet-en egy déli stílusú BBQ-n, minden drámai díszítéssel), a belvárosi drágám, amely a Broadway színpad felé haladt, és valószínűleg a “ hűvös ” választás a győzelemhez. Végül azonban azt hiszem, hogy Leopoldstadt, állítólag Tom Stoppard utolsó darabja, egy elismert Broadway-színpadon viszi haza a trófeát. A 20. század elején egy nemzedékeken át tartó zsidó család személyes története nagyszerű, elsöprő és sajnos mindig időszerű. Azt várom, hogy egy igazán fantasztikus évben hazaviszi a Tony-t a Broadway-i színdarabokra.

 

Legjobb zenei


& Júlia

PREDICTED WINNER - Kimberly Akimbo

New York, New York

Shucked

Néhánynak nagyon tetszik

 

Melyik látszólag szoros verseny az öt jelölt közül három között, milyen irányba halad a szavazók? Jutalmazzák-e a kicsi, de érzelmileg rezonáló Kimberly Akimbo-t, amelyet David Lindsay-Abaire ünnepelt játékából adaptáltak. Kényelmesen helyezkedik el, összhangban a legújabb nyertesekkel, mint például a Fun Home, a The Band's Visit és az A Strange Loop.  Vagy a Some Like it Hot üdvözlő Broadway-fényességét fogják elérni? Kétségtelen, hogy az SLIH az év leghangosabb eredeti pontszáma, és reméli, hogy megtöri a nemrégiben megbukott ‘ ember-in-ruha ’ zenék átokját átgondolt karakterével J. számára. Harrison Ghee főszereplője. Vagy meghúzzák az Avenue Q-t, és elmennek a Shucked-hez, az év tömeg kellemes (és szó szerint) zenei vígjátékához? A kellemes és Júlia, valamint a vegyes áttekintésű New York, New York (a Kander & Ebb & Miranda) reméli, hogy másutt is nyer. De végül azt hiszem, hogy a gazdagság ebben az évben elterjed, és Kimberly Akimbo mögött meghúzódó szív arra készteti a szavazókat, hogy jelöljék be a dobozt. De bármi történhet!

 

A játék legjobb újjáéledése


PREDICTED WINNER - A Doll's House

August Wilson zongoraórája

A jel Sidney Brustein ablakában

Suzan Lori-Parks ’ Topdog / Underdog

 

Ha a Suzan Lori-Parks ’ Topdog / Underdog kőhideg remekmű abszolút csillaggal történő újjáéledése tavasszal futna, azt hiszem, sétával elnyeri a díjat. De az A Doll's House tartalék, de erőteljes újjáéledése Amy Herzog fantasztikus új fordításában, amelyet egy soha nem jobb Jessica Chastain vezet, egyaránt box office fenevad volt, és felbukkan a szavazási ablak alatt. Valószínűleg itt fogja megkapni a díjat. 

 

A zenei anyag legjobb újjáéledése

Az erdőbe

Lerner és Lowe teveparancs

PREDICTED WINNER - Parade

Sweeney Todd: A Fleet Street démoni fodrásza

 

Milyen év volt a zenei újjászületés! A Woods-ba bebizonyították, hogy a koncert rendezése helyes, és a zseniális casting a klasszikus anyagot vadonatújnak érzi. És Sweeney Todd fényes új Broadway-újjáéledése Josh Grobannal és a komikus forgószél, azaz Annaleigh Ashford, ÉS egy teljes zenekar?? Ajándékok ajándékok. De számomra a szezon tagadhatatlan ékszere Michael Arden produkciója Jason Robert Brownról és Alfred Uhry 1999. évi kultikus klasszikus felvonulásáról. Gyönyörűen öntött, gyönyörűen kialakított és a legszebb zenével, amely a Brodway színpadának kegyelmére szolgál, jóval 1999 óta, ez nem hagyható ki. A legutóbbi Drama Desk és a Outer Critics Circle Awards győztese, a Tony első helyezettje. 

 

Zenei könyv


& Júlia – David West Read

Kimberly Akimbo – David Lindsay-Abaire

New York, New York – David Thompson és Sharon Washington

PREDICTED WINNER - Shucked – Robert Horn

Néhánynak tetszik Forró – Matthew López és Amber Ruffin

 

Nagyon kísértésem, hogy itt megyek Kimberly Akimboval, de azt hiszem, ez lesz azon kevés nyilvánvaló hely közül, amelyet a szavazók tudni fognak, hogy jutalmazhatják Shucked-t. A könyv tele van nevetéssel hangos viccekkel, és a show néhány drámai szerkezeti kérdése ellenére, Azt hiszem, újabb trófeát hoz haza Robert Horn (a Tootsie legutóbbi győztese) számára.

 

Eredeti pontszám (zene és / vagy dalszöveg a Színház számára)

Szinte híres – zene Tom Kitt, dalszövegek: Cameron Crowe és Tom Kitt

Kimberly Akimbo – zene Jeanine Tesori, dalszövegek: David Lindsay-Abaire

KPOP – zene és dalszövegek: Helen Park és Max Vernon

Shucked – zene és dalszövegek: Brandy Clark és Shane McAnally

PREDICTED WINNER - Néhánynak tetszik Forró – Marc Shaiman zenéje, Scott Wittman és Marc Shaiman dalszövegei

 

Nagyon örülök, hogy itt láttam egy pár show-t, amely a szezon elején zárult le. Néhányan, mint amilyen a Hot, nyilvánvaló győztesnek tűnik, Shaiman és Wittman iparági titánok abszolút pompás pontszámával. 

 

A játék iránya

Saheem Ali – Fat Ham

Jo Bonney – Megélhetési költségek

Jamie Lloyd – A Doll's House

PREDICTED WINNER - Patrick Marber – Leopoldstadt

Stevie Walker-Webb – Nem Mo ’

Max Webster – Pi élete

 

Ez párféle módon mehet. Webster olyan technikai csodát irányít, amely hatalmas győztes volt a londoni Oliviers-en, Marber a Legjobb játék első helyezettjét irányítja, Lloyd valószínűleg a legjobban fogadott újjáéledését képviseli, és Ali a Fat Ham élénk színpadán áll. Azt hiszem, valószínűleg a Webster vs Marber lesz, mindenki kap pár szavazatot, és Marber jön ki a tetején. De vigyázz Ali-ra - ez valóban megragadja a megragadást. 

 

Zenemű irányítása

PREDICTED WINNER - Michael Arden – Parade

Lear deBessonet – Az erdőbe

Casey Nicholaw – Néhánynak tetszik

Jack O’Brien – Megragadt

Jessica Stone – Kimberly Akimbo

 

Úgy gondolom, hogy a Parade egyetlen kihívója ebben a kategóriában a tehetséges Jessica Stone, Kimberly Akimbo, de ez a díj Michael Arden veszít. Miután jelölték az Egyszer ezen a szigeten és a Tavaszi ébredés dicséretes fogalmi újjáélesztésére, a Parade egyértelmű, de mélyen erőteljes rendezése fogja a szavazókat mondani: “ itt az ideje ”. És számomra halottak lesznek. 

 

Vezető színész egy játékban

Corey Hawkins – Susan Lori-Parks ’ Topdog / Underdog 

PREDICTED WINNER - Sean Hayes – Jó éjt, Oscar 

Stephen McKinley Henderson – Riverside és Crazy között 

Yahya Abdul-Mateen II – Susan Lori-Parks ’ Topdog / Underdog  

Wendell Pierce – Arthur Miller eladó halála

 

Ez a kategória megöl. Négy állkapocs-ejtő előadás négy nagyon különböző fekete színésztől a kézműves tetején, valamint a folyamatosan értékes színész, Sean Hayes virtuozus megjelenése a hatótávolságról és a tehetségről. Hayes ’ komédia, dráma és izgalmas zongora keveréke a jelenleg futó Goodnight-ban, Oscar minden évben méltó lesz, de nagyrészt azért van éle, mert a többi jelölt ’ show már régóta zárva van, jön a Tony ideje. De milyen nagyszerű év és milyen mesés előadások mind az ötből. 

 

Vezető színésznő egy játékban


Jessica Chastain – A Doll's House

PREDICTED WINNER - Jodie Comer – Prima Facie 

Jessica Hecht – 1976. nyár

Audra McDonald – Ohio állambeli gyilkosságok

 

Egy év alatt, amikor nyilvánvalóan kevés olyan női szereplő van, akiknek számlázása megfelelő ahhoz, hogy jogosultak legyenek erre a kategóriára, csak négy jelöltünk van. Ez sajnos kihagyta a bűncselekményben aluljutalmazott Laura Linney-t, aki jelenleg az ellenkező jelölt (és ugyanolyan csodálatos) Jessica Hecht főszereplője 1976 nyarán. Ez azt is jelzi, hogy Tony hat alkalommal nyerte meg a LEGEND Audra McDonald tizedik jelölését csillagmunkájáért, és elmulasztotta az Ohio State Murders újjáéledését. De a díjhoz való halál illesztése két nagyon eltérő STAR teljesítmény lesz